måndag 21 oktober 2019

Tillbaka till grottekvarnen

Nu är min lata egentidshelg över. SNYFT. Och jobbet attackerar på alla fronter just nu, den här veckan är MONSTRUÖS ifråga om möten och projekt och deadlines. Nu är jag ju sedan många år tillbaka van vid att både ha tusen bollar i luften och fånga tusen nya som kommer flygande. Min arbetssituation de senaste åren har inte varit avundsvärd. Organisationen skulle slimmas, tjänster skulle bort men samma arbetsuppgifter skulle ju ändå göras och nog fan hamnade de på mitt bord. Ja, inte bara på mitt (men det kändes så!), alla gick på knäna och till slut insåg man att det var ohållbart och började anställa igen. Sen följde en period när det nästan var ännu värre för det var så många som var nya och inte kunde något. Och sen hade jag ju Narcissus att tampas med. Ja, herregud vilket år detta har varit. Men sedan jag kom tillbaks från semestern har det varit rätt så lugnt. Semestern är på något vis en brytpunkt. På mitt jobb har vi en hedersregel att inte ringa någon som har semester om det inte gäller livet (eller motsvarande), och det är bra för då måste folk börja stå på egna ben och det visar sig då oftast att det går alldeles utmärkt. Så efter semestern har jag jobbat 40 timmar i veckan, gått hem i tid varje dag och varit mild i sinnet. Gött.

Fast nu börjar det köra ihop sig. Ska på konferens i Köpenhamn hela nästa vecka och det där är ju inte min grej alls. Vara hemifrån, hänga med folk snudd på dygnet runt, prata English och vara sådär onaturligt artig och trevlig. Brr. Men det är nästa veckas bekymmer. Den här veckan är så himla full av möten, och eftersom det är jag som efter varje möte skriver protokoll och upprättar handlingsplaner och fördelar arbetsuppgifter och följer upp action points och sånt där så lär jag ju få jobba varenda kväll för att hinna med det. För det finns liksom inte på världskartan att sånt ska bli liggande till efter nästa vecka. Då har jag för längesen glömt vad vi pratade om och bestämde och kan inte längre tyda mina anteckningar. Aja, det är väl okej att jobba mycket under en period under förutsättning att det sedan följs av en lugnare period. Nu finns förutsättningarna, åtminstone teoretiskt. Det gjorde de inte innan.

Men vad har jag gjort på min härliga egentidshelg då? Som sig bör, inte jättemycket. I lördags var jag på hundkurs med Tage och igår åkte jag till spårskogen och hängde med lite härliga taxmänniskor som jag saknat. Resten av tiden har jag mest drönat omkring. Lagat mat, löst korsord, glott på tv. Har börjat kolla på Euphoria på HBO. Svinbra om ni frågar mig. Precis som med Skam så kände jag att herreGUD vad skönt att slippa vara tonåring idag. Det finns mycket man kan relatera till, men inte det här att allting man gör och säger och är sprids på nätet med blixtens hastighet och antingen gillas eller hatas, det ger liksom ytterligare en dimension av ondska som inte fanns när jag var ung på 1880-talet. Jamen bara se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar