fredag 18 oktober 2019

De små flyttar ut

Har haft några "slitiga" dagar då jag kommit hem från jobbet, gått ner i källaren, packat in åtta vaktlar i en transportbur och burit ut dom i uteburen, och sen samma visa fast i omvänd ordning några timmar senare. Detta för att de ska vänja sig vid utomhuslivet lite gradvis. Men denna helgen ska det bli milt, 12-13 grader även på nätterna så nu tror jag faktiskt att de kan flytta ut för gott. Om en eller två veckor bör det kunna gå att könsbestämma dom och sedan kan de flytta upp i voljärerna tillsammans med Villanelle, Batman, Gråmask, Snövit och Svartprick.

Har satt en fet råttfälla i växthuset och gillrat den med Snickers, men (hittills) utan resultat. Har även grävt ner nät och lagt en massa sten framför muren där råttan (eller vad det nu var) som tog livet av Snöboll grävde sig in, men jag hade gärna sett ett lik i fällan också. Sen vet man ju att det aldrig finns bara EN råtta, så kampen är ju inte slut där. Min förhoppning är dock att de ska inse att det nu inte går att gräva sig in längre. Det här var det enda stället där det var så kallat "lätt" att gräva sig igenom, även om det innebar att gräva sig under en tegelmur. Men det var enda stället där muren så att säga är i marknivå, voljärerna är nämligen byggda i en sluttning så då måste man först gräva sig under muren och sedan upp genom ett tjockt jordlager. Fullt möjligt men tar åtskilligt längre tid och kräver gissningsvis mer energi än vad ett byte kan tänkas ge.
I det kritiska hörnet har vi grävt ner putsnät och vikit det upp mot muren, det ska göras i resten av växthuset också för att vara på den riktigt säkra sidan, för YOU SHALL NOT PASS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar