torsdag 26 september 2019

Uppdatering på bebisfronten

Jag har svårt att föreställa mig något gölligare än vaktelkycklingar faktiskt. Tänk vanliga kycklingar, fast typ kanske en fjärdedel så stora. Och så pilar dom omkring som små insekter hit och dit på sina små ben. Fort som tusan går det också. Ååååh. Alltså, om inte hjärtat smälter av detta så är det fan i mig något allvarligt fel på en.

Sen kommer ju den lite tristare delen av djurägandet: En av kycklingarna hade hamnat utanför värmetaket första natten och låg där och var kall och slö på morgonen. Min man petade in den i värmen innan han gick till jobbet, när jag kom hem så låg den utanför igen. La tillbaks den i kläckaren för att den skulle få upp värmen, för när den ligger under värmetaket så håller de andra på och kliver på den och knuffar den hit och dit hela tiden.  Den piggnade också till, men förmodligen var det något fel på den för den var helt vinglig och ramlade omkull hela tiden och låg sedan där och fäktade med sina små mini-ben utan att kunna ta sig upp på flera minuter.
Och igår när jag kom hem så låg Gråmasks kyckling, den som jag hjälpte ut ur ägget, också utanför värmetaket och var helt slö, så den la jag också in i kläckaren tillsammans med Vingel-Pelle. Men den, Gråmask junior alltså, dog efter ett par timmar. Antar att det var något fel på den redan från början eftersom den ju faktiskt inte tog sig ur ägget för egen maskin, fast den såg ju ändå pigg ut tidigare i veckan. Men sånt kan man ju aldrig veta och naturen är ju en gång inte gjord för att man ska hålla liv i de svaga. Vingel-Pelle såg inte ut att bli bättre, så honom avlivade vi igår kväll. Nu får vi hoppas att de nio som är kvar håller sig i liv.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar