söndag 29 september 2019

E. Coli

Fick ett sms i fredags om att det hade upptäckts förhöjda halter av E. coli-bakterier i vårt kommunala dricksvatten, som nu måste kokas innan användning. Så det är väl vad vi har gjort i helgen. Nä, nu överdrev jag rätt mycket. Okej, det är ju lite bökigt när man har djur, men vad jag älskar följande:

1. Att vi ändå har så himla bra kvalitet på kranvattnet.
2. Att det finns en fungerande provtagning av dricksvatten
3. Att man får sms-varningar PRONTO när provresultaten avviker
4. Att kommunen kör ut i ilfart och ställer ut dricksvattentankar där man kan hämta så att man slipper koka ALLT (vi kokar bara till djuren).

Är alltså mest nöjd och tacksam trots allt. Ser livet från den ljusa sidan, osv. Hoppas dock att problemen är av övergående art, om inte annat för att det är lite bökigt och man måste tänka sig för innan man reflexmässigt tar vatten ur kranen. Innan jag visste det där med dricksvattentankarna så bunkrade jag 4 x 1,5 liter Ramlösa i affären. Men alltså, VEM köper i normala fall mineralvatten på flaska? Sedan Soda Stream blev var mans egendom så känns det som typ det onödigaste man kan göra när man har så bra vatten i kranen som väl Sverige generellt sett ändå har. Så slösigt att jag inte finner ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar