tisdag 23 januari 2018

Hurra, Sverige-Vitryssland 29-20

Såg inte jättemycket av gårdagens match eftersom LIVET kom emellan. Eller åtminstone ridningen. På vägen hem hörde jag slutet av första och början av andra halvlek via radiosporten, rusade sedan in och fick åtminstone njuta av den sista kvarten där Sverige alltså slog Vitryssland (eller ska man säga Belarus?) med hela nio mål inför i princip tomma läktare. Vad är det med folk i Zagreb, gillar de inte handboll ELLÖR? I EM finns det inga dåliga lag så även om det inte är ens eget landslag som spelar kan man ju ändå njuta av bra handboll och spännande matcher. Tänker jag, men uppenbarligen inte kroaterna. Själv satt jag till exempel klistrad framför Danmark-Tyskland i söndags kväll och hoppades i smyg att danskarna skulle få stryk eftersom både vi och Norge åkt på varsin förlust i mellanrundan och då tyckte jag uppenbarligen att det inte vore mer än rätt att våra grannar på andra sidan sundet också fick smaka av den kakan. Fick istället se Hansen och Toft och Lindberg och Landin och resten av de rödvita efter en synnerligen jämn och spännande match dunka in det avgörande uddamålet och vinna.

Aja, nog om det. Nu väntar match mot Norge imorgon. En riktigt vidrig måstematch och även om Norge inte slog Kroatien häromdagen, vilket ju faktiskt Sverige gjorde, så är de ändå onödigt bra. Och nu handlar det ju om vem som ska vidare till semifinal. Frankrike känns ju rätt så givna, men sen är det bara ETT LAG TILL. Har just nu inte hundra koll på gången, men vet att Sverige måste vinna mot Norge PLUS att Frankrike måste slå Kroatien för att Sverige ska kunna gå vidare. Sen finns det tydligen ytterligare en alternativ väg om Sverige INTE vinner mot Norge, men den var så invecklad att man i princip måste vara professor i matematik för att kunna räkna ut målskillnader och poäng och annat tricks. Den som lever får se.

2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte din fascination för handboll, eller för den delen alla som intresserar sig för att titta pa bollsporter (även den jag spelat själv i unga ar). Däremot undrar jag väldigt hur det gar med hönshuset. Har inte sett nagon uppdatering sedan dörren kom pa plats. Skärpning :) !!

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu har det ju varit VINTER här, vilket innebär att bygget ligger på is (HÖ HÖ HÖ). Nästa steg är att foga och måla innerväggar, men det låter sig inte göras när det är så djävla kallt som det är nu. Ska dock bli plusgrader senare i veckan så du får ge dig till tåls :D

      Radera