tisdag 17 oktober 2017

Till stallet istället, vecka 42, pt 1.

Tog mitt ryggskott och åkte till stallet, tänkte att jag kanske fick köra någon form av handikappridning. Fast det heter inte så längre, det heter ju för det första inte handikappad utan funktions...eh, hindrad? varierad? nåt i den stilen i alla fall. Och i mitt stall heter det som förr hette handikappridning numera FUNKISRIDNING och det är ju nästan mer än vad ens sinnesfrid klarar av. Finns väl snart inte ett ord som inte slutar på IS. Obs, inget negativt om funktionsridningen som sådan är väl bäst att tillägga.
Nä, men så illa var det väl inte ställt med mig även om jag brasklappade till min ridlärare att "jag kanske inte kan göra allt, bara så du vet". Men det kunde jag.  Hade Bulldozern, vi red en rolig men svår övning som gick ut på att man skulle vända rätt upp vid C, sedan lägga 10-metersvolter åt först höger och sedan vänster runt två koner som stod ungefär mellan C och X, sedan rakrikta och fortsätta rakt fram på medellinjen och ut på spåret igen vid B respektive E beroende på vilket varv man var i. Det låter ju rätt simpelt, men var SKITSVÅRT att få ihop det med ställning och rakriktning och ta rätt på den nya yttersidan och nähä, nu var det visst dags att svänga igen. Och att rida rakt fram på medellinjen är minsann inte så lätt som man skulle kunna tro.
Bulldozern var lite tjurig och ville inte ta vänster skänkel riktigt, så när vi skulle träna galoppfattningar så fick jag rida henne vänsterställd och i skänkelvikning innan galoppfattningarna. Då fick vi till några fina fattningar! Gött. Kändes rätt okej i ryggen efteråt också. Eller i alla fall inte värre. Och avgjort bättre än i helgen, så jag hoppas det går över helt till nästa helg och BOOT CAMP. Är så himla taggad för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar