måndag 9 oktober 2017

Nobelpriset

Kära Bullen. Idag hörde jag om en gubbe som fick Nobelpriset i ekonomi, han får nio miljoner att sätta sprätt på. De andra Nobelpristagarna får också en hacka var, några miljoner per skalle i runda slängar. Helt sinnessjuka summor i alla fall. Undrar nu detta: var kommer alla pengarna ifrån? Eller rättare sagt: Tar de aldrig slut? Hur mycket var det från början? Hur mycket finns det kvar nu? Obs, frågar åt en kompis. Tror jag.

3 kommentarer:

  1. Du skojar va? För du har väl hört om investeringar, sa att man far pengarna att jobba för sig i stället för tvärtom. Du kan vara lugn med att Nobelstiftelsen haller koll och anpassar prispengarna efter hur mycket det finns kvar.

    För övrigt undrar jag hur det gar med hönshusbyggeriet? Hände inget i helgen?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ekonomi är helt klart min sämsta gren. Jag är bra på att räkna, men när det kommer till ekonomi som ligger utanför ens vanliga pengar-in-pengar-ut-vardagsnivå så dör min själ (eller kanske mest hjärna, men det lät bättre med själ). FATTAR INTE att det finns folk som vill jobba med sånt??

      Hönshusbygget har stått stilla i helgen, dels p g a vädret, dels p g a det mycket oglamourösa i att ta hand om tre (3) magsjuka hundar. Förhoppningsvis på bättringsvägen nu, men det har varit mer skurande än snickrande om man säger så :(

      Radera
  2. Ja, det är ju inte alltid man har förmanen att göra bara det man tycker är roligt, men om du hade investerat dina pengar i aktier eller fonder pa 80-talet, hade du förmodligen kunnat ga i tidig pension. Investera vettigt och sitt sen pa arslet och lat stalarna växa av sig själva.

    Ett exempel: jag hade aktier i Pfizer. De knoppade av ett bolag (zoetis.com) som investerar i medicin och vaccin för djur, sant som jag dels tror pa för att jag älskar djur och dels för att folk blir rikare i världen och har mer pengar att lägga pa sina husdjur. Jag fick köpa pa 25$ och idag star aktien i nästan 64$, och det pa bara fyra ar.

    Och här sitter jag pa mitt arsle :).

    Annika

    SvaraRadera