torsdag 26 oktober 2017

Lite i-landsgnäll dårå

Har haft en helvetesvecka so far. Veckan inleddes med tre dagar på danska, och det var inte precis så att man kunde ta det stille og roligt utan det har varit full fart från morgon till kväll, och jag har dessutom varit tvungen att jobba kontorstider, vilket jag snudd på ser som en bestraffning. Jag vet att det inte är många som håller med mig, men helvete vad gött det var att få gå upp klockan fyra och känna sig som en människa igen. Tänkte jag när jag ställde om klockan till min normaltid igår, men jag vet inte om de här dagarna har fuckat up min dygnsrytm eller om det bara är allmän stress, för det var lögn att somna. Var ändå dödstrött och låg och klippte med ögonen mitt i ett mord (i en bok alltså), men så fort jag släckte lampan så - BING - var jag klarvaken. Så drygt. Har därför känt mig otroligt grinig idag. Eller kanske inte bara därför, utan även på grund av att folk rent generellt är både dumma och lata och just idag verkade det inte finnas några gränser för vare sig det ena eller det andra.

Åkte och handlade eftersom jag hade en rabattkupong på 15 % som bara gällde idag. Den kupongen hade väl gått ut till hela kommunen, för det var tjockt med folk inne på Ica. Tydligen var det någon slags "inspirationsdag" för det stod folk och bjöd på smakprover exakt överallt, vilket inte direkt gjorde det smidigt att kryssa fram med sin kundkorg på hjul. Åkte sedan hem och städade, vilket inte direkt heller livade upp tillvaron, och som kronan på verket fanns det även en ovanligt saftig bunt räkningar att betala. Blev så deprimerad att jag var tvungen att äta en glass (av märket ICA BASIC, inga extravaganser här inte) och logga in och titta på mitt sparkonto en stund. Nuförtiden har jag en med mina mått mätt helt okej lön och en med mina mått mätt helt okej buffert på sparkontot, men blir alltid stressad när det är mycket räkningar och får för mig att det bara är en obetald faktura mellan mig och RÄNNSTENEN (så är det verkligen inte, därav rubriken på inlägget). Annars när jag är stressad brukar jag åka till Lantmännen och gå omkring och glo på fodersäckar och saltstenar och råttfällor och såna grejer. MYCKET OKLART VARFÖR, men det har en alldeles otroligt lugnande effekt på mig. Men idag hade jag inte tid med det.

Aja, nu är det snart dags att bege sig till stallet och ta en dust med Hästen. Är inte jättetaggad på ytterligare en kväll med TOUGH LOVE, men det bör väl åtminstone lugna nerverna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar