tisdag 10 oktober 2017

"Skulle gått till Specsavers istället", pt 2

Har glömt att berätta, har fått mina nya linser! Fick ett sms i fredags och svepte in till stan som ett jehu för att hinna dit och hem och sen till stallet. Det var bara en person i butiken före mig. Han såg inte ut att släpa på alltför många högskolepoäng om man säger så. Det hade han kanske, men jag vet i så fall inte i vad för han fick Ullareds-Morgan att framstå som Nobelpristagare. Långsamt och omständligt berättade han att han egentligen var där istället för sin fru, för hon låg hemma eftersom de precis hade fått tvillingar. "Enäggs!", tillade han triumferande, som om det i sig var någon extra bedrift (eller det är det kanske, men det är ju knappast något man själv styr över). Ja, sen följde världens utläggning om att för några veckor sedan hade hans fru städat altanen och råkat komma åt ett getingbo, och hon blev stucken fem gånger. Fem platser på kroppen pekades ut, varav en i ansiktet, och till slut kom han till saken, att någonstans i detta tumultet hade hans fru råkat vifta av sig sina glasögon så att det hade blivit en repa i glaset. "De är med garanti", sa han. "Du menar att ni har en försäkring?" undrade hon i kassan, och så följde en utredning kring skillnaden och bredvid stod jag med maxpuls för jag hade snikställt bilen på en sån där 15-minuters gratisparkering på järnvägsstationen och räknat med fem minuter att gå till Specsavers därifrån, max fem minuter i affären och så fem minuter tillbaks till bilen igen. Men i den här takten kändes det som att det skulle kunna ta hela eftermiddagen innan de hade kollat upp allting kring försäkringen, att bågarna fanns kvar i sortimentet och stämde telefonnumret som fanns registrerat på hans fru? GAH. Hatar när folk inte kan vara effektiva.

Tidigare har jag lagt mina ögons liv i Synsams händer, där går man på en synundersökning, sen hämtar man sina glasögon eller linser och så är det inte mer med det förrän något år senare när man får ett sms att det nog kan vara idé att kolla synen igen. Men på Specsavers släpper de inte taget om en! Det märkte jag ju förra gången jag var där, och den här gången var inget undantag. Det var liksom inte tal om att bara ta sina linser och gå, utan nu skulle det bokas in en tid för återbesök. "Kan jag göra det när jag ändå ska hit och hämta mina progressiva glasögon?" undrade jag, och det gick ju att ordna, men det fick bli innan glasögonprovningen, för då ska de kolla att linserna sitter bra, och då ska de ha suttit inne några timmar först. Så nu är jag inbokad på en halvtimmes linskontroll och en halvtimmes utbildning i hur man använder progressiva glasögon. Det känns väl bra att de tar sin uppgift på allvar, fast samtidigt känner jag mig...lite omyndigförklarad. Haha.

Men linserna då? Det finns ju tydligen en begränsning i hur mycket man kan korrigera brytningsfel och ålderssynthet med hjälp av linser, men jag tycker det är STOR förbättring. Ser kanske inte som en örn, men i alla fall betydligt bättre BÅDE på långt och på nära håll.  Behöver inte stå med hakan intryckt mot bröstet och utsträckta armar när jag läser småstilt utan kan bete mig helt normalt, och behöver inte heller kisa för att se vad det står på skyltarna när jag kör bil. Så jag är nöjd! Nu väntar jag med spänning på att få uppleva progressiva glasögon. Det blir nästa veckas äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar