söndag 15 oktober 2017

Ryggskott, nackskott, jordskott

Sitter här och tycker O-F-A-N-T-L-I-G-T synd om mig själv. Har nämligen för första gången i livet, vad jag kan erinra mig i alla fall, drabbats av ryggskott. Eller, jag har ju en disk som krånglar och krånglet kommer och går, men det yttrar sig mer som att det nyper till på höger sida i ländryggen lite då och då. Ibland kan det låsa sig så att det gör ont att vrida sig åt höger, men något sånt där klassiskt jag-kan-inte-röra-mig-ur-fläcken-ryggskott har jag aldrig upplevt. Förrän igår då. Det började bra med en härlig brittsommardag, 17 grader och soldis. Jag gick långpromenad med taxarna och sedan högg jag ved. Kände inget i någon rygg då, det tycker man ju annars att ryggen kunde hintat lite försynt om att NU ÄR DET NOG, men icke. Sedan åt jag lunch. Och efter det har jag väl inte precis memorerat vareviga detalj, men inte fan gjorde jag något drastiskt. Ändå hände detta: Jag reste mig från en stol, och så PANG så var det som att få en djävla YXA i korsryggen. HELVETE vad ont det gjorde. Gör. Hallå, kroppen, det här är faktiskt inte okej någonstans. Googlade och enligt uppgift drabbas 8 av 10 av ryggskott "någon gång i livet". Ja, men varför kunde jag inte få vara en av de där två som INTE drabbas då? Har jag inte nog med krämpor? Nä, tydligen inte tyckte Gud.

Så nu kan jag varken gå eller stå eller sitta utan plågor. Värst är att sitta. Och att böja sig. Och att räta upp sig igen efter att ha böjt sig. Eftersom det sista man ska göra är att vila så släpade jag mig ut på taxpromenad. Sätta på taxarna sele och mig själv skor var en plåga. Böja sig ner och plocka hundbajs från trottoaren var inte heller något som utfördes med spänst. Känner mig som hundra år, och då pratar vi inte om hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Snarare hundraåringen som stod orörlig vid fönstret och väntade på bättre tider. Måste dessutom jobba några timmar idag. Plus hela veckan. Känns ju sådär om ni frågar mig. Och sedan är det BOOT CAMP i stallet nästa helg. Fan ta någon (oklart vem, Gud?) om det här inte går över tills dess! Då blir jag sur på riktigt.

Ikväll är det i alla fall premiär på nya säsongen av Jordskott. Känns ju otroligt passande? Skott som skott liksom.   

2 kommentarer:

  1. Nämen oj, det later verkligen inget kul och ni som skulle bygga vidare pa hönshuset. Själv har jag ocksa jobbat i helgen. Med att möblera om i vardagsrummet och insett att jag ska köra en ännu mer minimalistisk inredning än vad jag redan har.

    Salde först min tv häromdagen, den gick direkt, fast när vi skulle testa om den funkade visade det sig att jag inte hade nagot abonnemang sa svag signal. Haha, jag har inte använt den pa flera ar. Naja, cash i näven och sa far den nya lyckliga ägaren teckna abonnemang.

    Näst pa tur att säljas star ett soffbord som iofs är i ‚mint condition‘ men som aldrig används och är lite för stort för nya möbleringen. Kanske jag t.o.m ska göra mig av med en bekväm liggstol, mest för att den är ful (fast dyr som satan när jag köpte den för 20 ar sen).

    Ska ocksa göra nagot at den vita väggen bakom soffan, mala eller sätta upp fondtapet eller hyllor eller eller...ska fundera pa saken.

    Men hörru, krya pa dig och kör lite smärtstillande sa att du atminstone far sova. Själv ska jag inte kolla pa Jordskott, tyckte första säsongen var för mycket fantasy. Kollar hellre pa Beck :).

    Annika

    SvaraRadera
  2. AAAH, finns det något härligare än att rensa bland sina grejer? Skulle i så fall vara att tjäna pengar på det, vilken win-win-helg du har haft.
    Dängde i mig några painkillers och somnade efter 10 minuter av Jordskott. Tur det finns SVT Play :)

    SvaraRadera