söndag 30 juli 2017

What's up?

Många är ni väl som sitter andlösa och undrar vad jag gör på min semester förutom att städa? Nu har jag inte städat sedan jag skrev Städ-semester-inlägget så det var kanske bara en tillfällig sinnesförvirring? Idag vaknade jag av att det ösregnade. Gick upp, åt frukost, tog på mig regnjacka och gav mig ut på taxpromenad. Efter en kvart eller så sken solen från en kanske inte klarblå men dock regnmolnsbefriad himmel. Så det blev lite svettigt, men det var ju bara att knoga vidare. Kom hem, funderade på att ta ett tag med veden eller kanske klippa gräset, men då blev himlen mörk och bister och efter en stund mullrade åskan och det började regna igen. Så då blev det soffan och en deckare istället. Inte mig emot om man säger.

Fick härom natten ett sms från banken med information om att de hade spärrat mitt kort och att info och nytt kort skulle komma om "fem arbetsdagar". WTF? Tycker inte precis att jag sprätter runt med mina kortuppgifter till höger och vänster och själva kortet har jag ju kvar, det är inte stulet eller så. Men något måste ju ha hänt. To be continued, antar jag. Nu får jag be min man om pengar om jag vill ha några. Känns ju rätt ovärdigt om ni frågar mig.  Hoppas bara det inte är som i The Handmaid's Tale, där kvinnor från en dag till en annan inte får ha egna bankkonton och sådär, för i såna fall blir inte fortsättningen så jättekul. Aja. Pengarna finns ju kvar på kontot i alla fall och det är ju huvudsaken.

Igår tog vi en tur neråt det riktiga Österlen och trängdes med turisterna, men det är väl allt vad semestrigt vi gjort hittills. På tisdag är det dock dags för turridning på islandshäst igen! Har saknat hästarna och ridningen jättemycket, så det var ett genidrag att boka in TVÅ turridningar denna semestern. Nästa helg ska jag på "bootcamp häst" i vanliga stallet, vilket väl ska vara någon slags brutal igångsättning för semesterlata ryttare och hästar innan höstterminen drar igång, för det gör den ju faktiskt om ett par veckor. "SNART ÄR DET HÖST", dånade min man med domedagsstämma häromdagen, men det stämmer inte för augusti är en av sommarmånaderna så försök inte med något annat. Svarade jag då.

Snart ska jag lyfta röven ur soffan och masa mig ut i köket för att göra följande: blanda lite (ekologisk, kravmärkt, närproducerad) nötfärs med lök, spenat, fetaost och örter, formar till bullar eller biffar och steker gyllenbruna samt serverar dessa med en tomat-och-rödvinssås som är to die for och färsk pasta. ENJOY som vi säger.

Ska även välja ny bok. Håller på med en som handlar om en hårdkokt typ som heter Blake som jagar en seriemördare, men den känns lite som världsmästerskap i stereotypi så jag kanske tar någon annan. So long.
  

3 kommentarer:

  1. Hört talas om "cash is king"? Kontant rockar. Skulle aldrig falla mig in att betala med kort för livsmedel och smainköp. Där skiljer sig vara länder at, och du och jag för den delen :).

    Men dags för en ny fraga. Vilka yrken är mest över- respektive underskattade tycker du? Och säg nu inte sjuk- eller äldrevardspersonal även om jag haller med om att de är vansinnigt utnyttjade. Jag vill höra nagot nytt.

    Själv är jag skitirriterad pa meteorologer, som har fel (minst!) 50% av tiden. Jag har ocksa för mig att de tjänar rätt sa bra. Inte kan de förutsäga vädret, tsunamis, vulkanutbrott eller nat, sa varför finns de?

    Det värsta jobb jag skulle kunna tänka mig (förutom langtradarchaufför, hur jävla trist vore inte det?) är asfaltsläggare. Tänk dig att det är 30°C eller mer ute och när asfalten kommer rykande ur flaket…fatta hur svetten rinner da ! Jag har sett det själv, och jag förstar inte att det är tillatet att jobba under sana förhallanden.

    Ok, sa barnarbete är värre men jag pratar nu om västvärlden.

    Sa vad tycker du?

    Hälsningar Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Asfaltsläggare är ju samma bransch som vägmarkeringar och jag håller med om att den arbetsmiljön inte är avundsvärd. Inte nog med värmen (termoplastiska vägmarkeringar läggs ut vid 200 grader C) utan också på grund av alla IDIOTER till "medtrafikanter" som inte fattar att man ska sänka farten och visa hänsyn när vägen är någons arbetsplats. GAH.
      Ska fundera lite och återkomma i övriga frågor :D

      Radera
  2. Tänkte ett varv till och det allra värsta vore nog dagisfröken/förskollärare/pedagog eller vad fan det heter nuförtiden. Tänk dig en hel dag med ett gäng skrikande och gapande ouppfostrade ungar, värre kan det inte bli!

    SvaraRadera