onsdag 5 juli 2017

Tillbaka till stallet

Har läst Tillbaka till stallet av Anna Kågström, en bok som jag blev tipsad om när jag lyssnade på Karlavagnen när jag - lustigt nog - var på väg hem från stallet en kväll i våras. Boken beskrivs som en handbok för vuxna hästälskare och riktar sig främst till målgruppen "återvändare", ergo en sån som jag. Det lät ju spännande, och är det någonstans där jag har noll impulskontroll så är det väl när jag hör talas om en bok som verkar spännande. Då släpper jag allt jag har för händer och ger mig av mot biblioteket.

Det var en jättefin bok, med många fina bilder, och väldigt intressant att läsa om ridsportens historia och stallkultur och såna grejer. Sen var väl inte just jag personligen jätteintresserad av att läsa om en massa andra människors återvändarberättelser (det var däremot kul att läsa om deras minnen från förr), men det är det säkert många andra som är. Och just jag personligen hade kanske inte jättestort behov av en del av de handfasta tips om hur man går tillväga som återvändare, eftersom jag dels inte är den handfallna typen, och dels hade jag ju förmånen att få börja i en renodlad återvändargrupp där förutsättningarna var givna (att man var mesig/skräckslagen och lite allmänt virrig, men att det var HELT OKEJ att vara det. Älsk på den alltså!) och utöver det blev så himla väl omhändertagen av stallfolket att det var som att hitta hem, för att uttrycka det lite poetiskt.
Men överlag en jättebra bok som tilltalade mig mycket. Snygg också, en riktig coffee table-book eller vad det heter i inredningssammanhang. Synd att den tillhör bibblan och snart ska lämnas tillbaka för den gör sig verkligen där på soffbordet. Den här boken får fyra grimskaft av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar