tisdag 11 juli 2017

Lifehack: Fun light

Varje sommar får vi en liten invasion av myror på jobbet. Väldigt oklart var de kommer ifrån (förutom "utifrån" dårå) eller varför de tycker att just våra kontor är så himla lukrativa, men med nästan kuslig precision tågar de in på en liten otäck rad någon gång runt midsommar och bereder sig på att stanna. Tar långa retfulla omvägar runt MYRR-dosan som fåfängt läggs ut, och smaskar metodiskt i sig sånt som spillts. Vilket inte är mycket, så fan vet vad de lever av i övrigt.
Det är väl rätt så harmlöst i och för sig, inte precis som att ha en invasion av kackerlackor, men jag kan ändå tycka att det känns lite sådär när man sitter och skriver och det kilar omkring myror över tangentbordet.

Beslöt mig för att gå till motattack så för ett par veckor sedan köpte jag en flaska FUN LIGHT eftersom vi provat detta i alla fall lite miljövänliga insektsdräparmedel hemma med gott resultat. Vi fick någon invasion för ett par år sen och med tre hundar som går och nosar och rotar överallt och med förkärlek sätter i sig både det ena och det andra som de kommer över så är i alla fall inte vi så jättesugna på giftdosor och liknande. Så vi köpte vår första och förmodligen enda flaska FUN LIGHT och bjöd på ett saftkalas som var som hämtat ur en roman av Agatha Christie.
Först hände det ingenting på några dagar, sedan lade vi märke till att myrorna inte syntes till så ofta. Sedan inte alls. Slutligen flyttade vi på en hurts som stod vid en vägg (inte av den anledningen utan för att den skulle stå någon annanstans), och där bakom var rena myrkyrkogården. Och sedan dess har de - peppar peppar - inte återvänt.

Så jag gjorde samma grej på jobbet: Hällde upp cirka en kapsyl av FUN LIGHT på ett litet fat och placerade på en hylla (spelar ingen roll var den står eftersom myror tar sig fram överallt och har en inbyggd kompass när det kommer till att hitta sötsaker). Och nu: inte en myra någonstans. Det är aspartamet som dödar dem. Något att tänka på för er som tycker att ni väljer ett nyttigare alternativ än socker.

3 kommentarer:

  1. Fast en myriz är ju lite mindre än en människa.. så det borde väl motsvara om vi skulle dricka 5 ton cola light? :D Med vänlig hälsning, en som aldrig skulle dricka en vanlig läskedryck.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast myrizen har väl en yttepytteliten magsäck också så det borde ju bli någorlunda proportionerligt ändå? Mvh har ingen aning men har Fun Light i städskåpet för säkerhets skull :D

      Radera
  2. Alltså jag trodde att de dog av svält? För att de släpar hem aspartam som inte ger någon näring?

    SvaraRadera