torsdag 20 juli 2017

Tur som en tokig

Jahapp, här sitter man då med EN HEL MÅNADS LEDIGHET framför sig. Som kommer att kännas som högst tre dagar när det börjar vankas arbete igen, men den dagen den sorgen.

Igår reserverade jag ju ett gäng böcker på biblioteket, och eftersom jag var först i kön på samtliga och bibliotekets service är OUTSTANDING så rasslade det till i telefonen redan i förmiddags när det ena sms:et efter det andra trillade in om att nu fanns det böcker att hämta på bibblan här i byn. Sån himla tur att det gick så snabbt, för det har nämligen bara öppet måndagar, onsdagar och torsdagar, och på torsdagen, idag alltså, bara mellan 14.00 och 17.00, men det passade mig som handen i handsken när jag fri såsom fågeln lämnade ett tomt skrivbord och susade hem från jobbet vid tvåtiden i eftermiddags. Sen visade det sig att biblioteket ska ha semesterstängt de två kommande veckorna, så vilken HIMLA TUR GÅNGER TUSEN att jag inte tänkte att "äh, jag väntar till måndag".

Här är böckerna jag ska sätta tänderna i nu då:
1. Shirley Jackson: Hemsökelsen. Skräckbok om ett hemsökt hus. Mohahahaha.
2. Lone Theils: Flickorna på Englandsbåten. Dansk deckare om försvunna ungdomar och journalist som börjar "nysta i fallet" (som dom ju alltid gör). Danskar brukar kunna det där med deckare. Måste vara bra tänker jag.
3. Anita Santesson: När djävulen kom till Bagarmossen. Beskrivs som "en modern, feministisk version av Faust, en spänningsroman med inslag av magisk realism". Lät lite spännande, men kan bli en flopp, vi får se.
4. Sara Ohlsson: Ingen normal står i regnet och sjunger. En ungdomsbok av författaren till Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag (som jag i och för sig inte gillade sådär supermycket som alla recensenter verkade göra, men alla är ju värda en andra chans).
5. C.J Box: De samvetslösa. Beskrevs som en omöjlig-att-lägga-ifrån-sig-thriller. Hoppas det stämmer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar