måndag 10 juli 2017

Pseudotvillingar?

Sprang, förmodligen som den sista människan på jorden, på begreppet "pseudotvillingar" härförleden. Det tyckte jag lät lite otäckt (fast jag tycker hela fenomenet med tvillingar är lite otäckt. Sorry alla tvillingar, det är inget personligt utan har nog bara med skräckfilmer att göra, sånt tacksamt ämne liksom). Googlade lite och stötte även på begreppet "falska tvillingar", vilket lät ännu värre (även om man inte har tvillingfobi), ungefär som någon variant av siamesiska tvillingar. Fast det var det alltså inte, utan "pseudotvillingar" är tydligen helt enkelt barn som föds med mindre än 18 månaders mellanrum. Det kan jag tycka var det mest krystade och onödiga ordet som någonsin konstruerats. Det tillför väl exakt ingenting av vikt mer än att det möjligen skulle låta lite mer märkvärdigt då. Tvillingar är ju inte så vanligt, och då nappar väl folk, som känner att de måste framhäva sig själva som lite extra speciella, på denna glosa, tänker jag. Gäsp.

Så tydligen har jag blivit, inte bara pseudotvilling, utan till och med pseudotrilling, eftersom min storasyster är 12 månader äldre och min lillebror är 18 månader yngre än jag. Detvarsomfan. ELLER KANSKE INTE. Känner inte direkt att vår inbördes relation har påverkats på något sätt bara för att någon har hittat på ett nytt begrepp för detta.

Sedan googlade jag vidare och hamnade på Familjeliv och fick lära mig ordet "tätisar" för barn som är födda tätt, och då ville jag typ skjuta hela världen samt förbjuda Internet. HERREGUD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar