söndag 26 februari 2017

Söndagslättja och tunna och fina skivor

Finns det något mer sövande än att ha på Vinterstudion i bakgrunden? Det är något med ljudet av hejade publik och det där liksom susande ljudet av skidor mot snö som gör att jag faller i en behaglig dvala. Kan även ha att göra med halvtaskig nattsömn p g a snarkande man, i kombination med tre timmars promenad och spårträning I DET HÄRLIGA VÅRVÄDRET. Som det faktiskt blev, det trodde man ju inte efter fredagens snöfall de luxe. Här är det fortfarande vitt på marken, men vid havet var det barmark. Till havet tar det cirka en kvart med bil, så det var inget svårt val. Barmark är fina grejer om ni frågar mig, och ja. Jag föredrar mulet, plusgrader, lerigt, grått och BARMARK framför snö, minusgrader och blå himmel. Sådär, nu var det sagt.

Har blivit med mandolin. Och då menar jag inte musikinstrumentet utan ett sånt där hajpat köksredskap som jag egentligen hatar. Blir så irriterad när folk börjar prata om att man "bara måste" ha särskilda ditt och speciella datt för att överhuvudtaget kunna göra något så simpelt som att laga mat eller baka. Har inte ens några särskilda knivar utan skär och hackar allt med en brödkniv ur Ica:s sortiment och det går fan i mig alldeles utmärkt om ni frågar mig. Och jag skulle väl hellre skära av mig pulsådrorna med sagda brödkniv än att till exempel köpa en skärbräda som Per Morberg designat.

Men mandolinen var rolig! Använda den till att skiva potatis och lök igår när jag gjorde potatisgratäng och det blev så fina och tunna skivor, och sen skivade jag en morot till salladen och det blev så tunna och fina skivor, och det är gott med tunna och fina skivor och SÅ tunna och fina skivor är det faktiskt svårt att få till med Icas brödkniv såvida man inte vill stå och pilla i en evighet, men med mandolinen bara: voilà! så var det klart. Nu letar jag i huvudet efter recept där tunna och fina skivor av ungefär vad fan som helst ingår. Tror även att jag kommer att bli en sån som gör egna chips av grejer som till exempel morot och palsternacka (eller något annat som går att skära i tunna och fina skivor).

Nu börjar tv-programmet jag väntat på hela dagen: sändningarna från Gothenburg Horse Show, så nu får det vara färdigbloggat för stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar