tisdag 7 februari 2017

Én mullvad i storstan

Jamen lite så känner jag mig. Är så himla ovan vid "storstäder" (okej, de som bor i typ Tokyo eller New York tycker förmodligen att JÖTTEBORG bara är en liten byhåla, men så är det alltså inte för mig) och känner mig helt lost. I staden Ankeborg vet jag ju var allting ligger, och även om jag inte vet EXAKT var allting ligger så vet jag ändå på ett ungefär hur jag ska ta mig dit och det är så litet att även om man inte hamnar EXAKT rätt så är det ändå rätt så nära. I större städer har man (=jag, personen med norra Europas sämsta lokalsinne) ju inte en susning om hur saker ligger i förhållande till varandra och kan alltså inte chansa sig fram. Efter dagens kurs kände jag att jag ändå ville ut på någon form av sightseeing, så jag knatade till Haga för att insupa någon slags Albert-och-Herbert-atmosfär, som gissningsvis  renoverades ihjäl någon gång på 90-talet? Ja, men jag fick i alla fall insupa lite snygga gamla hus som ändå fanns. Jag är inte mycket för att slänga mig med en massa glosor i stil med nyrenässans och empire och sånt där, men jag uppskattar arkitektur från den tiden när man kunde unna sig krusiduller och fina detaljer i fasaderna istället för det trök som byggs nu.

Men fan vad jag hatar Google Maps? Det verkar så bra, man trycker in adress och hämta vägbeskrivning från sin nuvarande position och sen är det bara att gå, SKULLE MAN JU KUNNA TRO. Men jag tycker att Google Maps tappar GPS-signalen eller vad det nu är som händer stup i kvarten och sen bara räknar ut en ny rutt så fort man tar ett steg bort från den ursprungliga, så att man till slut hamnar ungefär var som helst UTOM där man har tänkt sig. Efter att ha fått en massa irriterande besked från den där beskäftiga tjänsten som bara virrade hit och dit stängde jag av och gjorde som man gjorde förr: läste på skyltar (tur jag hade mina linser!). Får säga att JÖTTEBORG har en mycket föredömligt tydlig skyltning av sina cykelvägar, så det var bara att följa dom (ej på cykelbanan då, men vid sidan om) så blev det rätt hela tiden. Underlättade även att ta sikte på Ullevi. Fuck you, Google Maps.

Nu ska jag ligga i hotellsängen och titta på tv. Imorgon väntar en hård dag då vi ska spela ROLLSPEL på utbildningen. Är det något jag hatar så är det sånt där djävla löjl. Funderar på att komma utklädd till Legolas eller något i den stilen, men tror inte det uppskattas och sen har jag inga alvkläder med mig heller (äger inga heller för den delen, men erkänn att tanken var lite kul). Aja. Nu står det slöhet på dagordningen.  

1 kommentar:

  1. Den var onekligen mycket kul! Hade sett fram emot lite alvkläder i vardagen!

    SvaraRadera