onsdag 15 februari 2017

Plusgrader!

Lider ju av en snödepression, eftersom det dråsade ner tre decimeter förra veckan. Min spontana reaktion på det är VADIHELVETE? Ser verkligen inte någon som helst fördel med vinter i allmänhet och snö i synnerhet, det är bara besvärligt och kallt och halt och djävligt. Och den som kvittrande utbrister säger att "det blir så mycket ljusare" p g a snö ska jag mula med en näve grusblandad sådan. Länge och omsorgsfullt. Åtminstone i tanken.

Och i måndags när jag körde till jobbet så sa dom så här på radion: Temperaturen blir varierande, från någon minusgrad i Skåne till mellan fem och tio plusgrader i Norrland, och jag bara VADIHELVETE, ska DOM ha plusgrader, det är det väl ändå VI som ska ha? Det är fan i mig ingen ordning med någonting längre. Exakt så upprörd blir jag över någonting som man inte kan göra ett skit åt, men jag har ju inte bett om den här djävla snön.

Ja, men nu verkar det i alla fall ha ordnat upp sig med temperaturen. Igår när jag kom hem sken solen och det var sex plusgrader och takdropp. I Skåne, vilket är helt rimligt i februari. Gick ut på taxpromenad med oknäppt jacka och utan mössa, fast det var kanske att överdriva för så himla varmt var det ju faktiskt inte. Och snön ligger ju kvar under ett massivt och kompakt istäcke för det är fortfarande svinkalla nätter med en massa minus så det kommer väl att dröja en evighet innan det är barmark överallt. Igår gick jag med flit bara en runda i byn där det var plogat, för att slippa sabba de gryende vårkänslorna med att få snö upp över anklarna. Gillar annars mest att gå i skogen, men har man en snödepression så är torr och grusig asfalt att föredra framför att pulsa i obanad terräng. Ja, men då var det väl slut på väderleksrapporten "för nu", som alla verkar säga nuförtiden. FÖR NU? Vad är det för djävla dumheter? Det heter "för den här gången" och ingenting annat OCH HÖR SEN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar