måndag 26 december 2016

Sista vakten

Sitter just nu och fullkomligt sträckläser Stephen Kings senaste, Sista vakten alltså. Försöker begränsa mig, för en stund sen tänkte jag strängt: "ett kapitel till, sen ska jag gå och duscha" (måste passa på innan stormen Urd smäller till och eventuellt gör oss strömlösa), men så var det kapitlet så kort, och i nästa hände något extremt dramatiskt och ja, det är som en drog. Så. Himla. Spännande. Anar dessutom att det kommer att sluta sorgligt. Med tårar, från min sida då eftersom jag tydligen inte klarar av att läsa eller se sorgliga grejer på film längre.

Alltså, jag tycker på riktigt så synd om folk som inte läser böcker. Som aldrig får uppleva den där känslan av att försvinna in i en annan värld på ett sätt som inte är drogrelaterat. Vilket fattigt liv. Det är väl därför de tvångsmässigt ägnar sig åt ljus och fräsch heminredning och bygger trädäck i alla djävla väderstreck. Själv är man ju nöjd med att ha någonstans att sitta och en god bok. Sen att Sköna Hem hellre skulle begära sig själva i konkurs än att göra ett reportage härifrån är ju en annan femma.

1 kommentar:

  1. "Vackra hem" ville följa mig på Instagram. Jag nekade åtkomst. Vad är det för Stephen King-serie som du läser? Var ett King-fan i yngre år och älskade det mesta av hans verk. På äldre dar har jag bara läst Den gröna milen (skitbra). Vilka MÅSTE jag läsa? Jag vill ha tips medan mitt bokläsande kommit igång igen.

    SvaraRadera