tisdag 20 december 2016

Bloggutmaning - grevinnan och betjänten

Nu är Mirre och jag igång med våra bloggutmaningar! Den här gången var det min tur att utmana, och jag tyckte jag kom på ett riktigt genidrag med nedanstående:

Du är grevinnan i "Grevinnan och betjänten", men har tröttnat på Amiral von Schneider och de andra trökiga osynliga gamla gubbarna. Om du får välja fritt bland levande och döda i något sammanhang offentligt kända personer, vilka blir dina 4 gäster runt middagsbordet...och vem får vara betjänten?




Så himla roligt, eller hur? För sent insåg jag att även jag själv skulle bli tvungen att komma på fyra personer att bjuda på middag, plus en betjänt som serverade. GULP? Jag som hatar middagar med vita dukar och vin i karaff och linneservetter och tusen bestick där man måste sitta och konversera med okända. Jag förstår Bob Dylan när han tackade nej till att komma och hämta Nobelpriset, jag hade bangat p g a dresscoden och middagen. Fast kanske ändå inte? Maten är väl god? Fast i år fick de typ friterad renlav som tillbehör, det kändes väl inte sådär jättelockande ändå. Allvarligt?

Ja, men i alla fall. Fullt så seriöst blir det kanske inte på min bjudning. Mina fyra gäster blir nämligen följande:

1. Stephen King. Förutom att jag tror att han är en hyvens kille så tänker jag mig att han ska sitta och underhålla med spännande anekdoter om hur tankarna har gått när han suttit hemma på kammaren och knåpat ihop alla sina läskigheter. Sen blir han kanske inspirerad av miljön och så blir kanske jag huvudperson i hans nästa bok? MOHAHAHA. Det är kanske inte så smickrande, eller jo. Gud vad det skulle vara smickrande.

Sir Toby.


2. Jamen KUNGEN. Alltså hans majestät konungen, Carl XVI Gustaf. Tänker mig att han blir lite berusad, lossar på slipsen och börjar prata avspänt om sitt vardagsliv. Vad är det första kungen gör när han kommer hem? Vilket är hans favoritprogram på tv? Händer det att man äter fiskpinnar med snabbmakaroner i köket på Drottningholm? Såna grejer som alla vill veta men ingen journalist någonsin frågar om.

Amiral von Schneider.


3. Joan Baez. Jag tror hon är en dötrevlig person som har otroligt mycket intressant att berätta. Sen föreställer jag mig också att hon tar med sig gitarren och spelar och sjunger lite mellan varven, och det är ju inte heller fel om man säger.

Mr(s) Pomeroy.



4. Som the dear mr(s) Winterbottom bjuder jag Valentina Teresjkova. Alltså den första kvinnan i rymden. Hon borde ju kunna bidra med EN HEL DEL spännande inside information om a. rymden. b. Sovjetunionen behind-the-scenes. c. allt möjligt annat intressant att berätta om.


And the dear mr(s) Winterbottom.


James' roll får axlas av David Lynch. En regissör borde väl vara bra på att styra upp saker så att det blir som man har tänkt sig? Sen har han säkert också en hel del intressant att berätta medan vi dukar av och röjer undan och sånt som man gör när alla vännerna gått hem.

James


Jag tror det blir riktigt lyckat faktiskt. Gäller bara att hitta ett datum när alla kan, hur svårt kan det vara?

1 kommentar: