måndag 18 april 2016

A list! A list! A kingdom for a list!

Ja, då börjar hetsen och stressen och ekorrhjulet igen och jag lär inte hinna blogga och världen sörjer. Eller förmodligen är det ingen som ens märker någon skillnad. Men jag hittade en lista hos Maria, som jag snor bara för att...det är väl så man gör?

HAR DU?

Folköl i kylen:

Nej. Jag är inte överdrivet förtjust i öl, och min man gillar inte kall öl, så hemma hos oss står det folköl i skafferiet (som tyvärr inte är ett sånt där lyxigt kallskafferi som man kan gå in i utan ett helt vanligt skåp).
Något husdjur: Två taxar och en gubbhund av blandrasmodell.
Någon favoriträtt: Min sista måltid skulle bestå av mina egna köttbullar, mitt hemlagade potatis- och jordärtskocksmos och sönderkokta brysselkål med lite flingsalt och svartpeppar.
Puder på dig:
Herregud, nej.
Några framtidsplaner:
Just nu: överleva fram tills terminen är slut och min superstressiga tillvaro övergår till att "bara" innehålla ett heltidsarbete och kanske tio timmars ideellt arbete i veckan. Att toppa det med heltidsstudier VAR INTE SÄRSKILT SMART, note to self. Så just nu försöker jag bara hålla mig flytande, sen ska jag...eh, varva ner och skaffa mig ett liv.  
Någon sjukdom:
Peppar peppar, nej.
Gymkort:
Nix. Bor på landet, här finns inga gym och det känns både miljöovänligt och lite meningslöst att lägga 45 minuter på att köra fram och tillbaks till gymmet för att träna i 45 minuter, been there, done that och det blev bara stressigt och djävligt. Stannar hellre hemma och hugger ved.
Några MVG:n:
Jo, men jag har väl skrapat ihop några stycken. För övrigt ser mitt betyg inte riktigt klokt ut eftersom jag av olika skäl har studerat i omgångar så jag har alla varianter av betygssystem, 1-5, G-MVG och A-F, och nu heter det tydligen U-VG? Fattar ingenting, men ja. När jag väl pluggar är jag en otäck liten plugghäst.
Något beroende:
Nja, inte vad jag kan komma på. Jag har länge hävdat att jag "behöver" ett glas apelsinjuice på morgonen, men för några månader sedan bröt jag en cirka 25-årig daglig vana och ersatte juicen med vatten utan några större åthävor. Nu är väl inte apelsinjuice direkt att jämställa med heroin, men ändå. Jag ser mig inte som en beroendetyp.
Nagellack:
Nej. Jag använder inte något smink överhuvudtaget.  
Någon vän som bor i ett annat land:
Nej, ingen supernära.

VEM?

Avskyr du: ALLA. Haha, nej, skoja bara. Men jag har väl generellt rätt svårt för dryga, självupptagna, trångsynta och fördömande människor, samt människor som är både dumma och lata, och där kvalade väl cirka 95 % av mänskligheten in på ett bräde (känns det som ibland).
Längtar du mest efter: Just nu är det nog att vara ledig, eller åtminstone att inte vara omgiven av så förbannat många måsten (ja, jag vet, det är självvalt). EDIT: Såg nu att rubriken var "vem", och då svarar jag nog: Erik. Som jag skulle ha träffat i helgen, men där kom det lite käppar i hjulen (som faktiskt inte berodde på mig).
Stör du dig på: Orättvisor. Samt folk (se ovan).
Gosar du med: Hundarna.
Lagar mat: Jag. Skulle väl inte påstå att det är "en hobby", men jag gillar att laga mat (tycker att färdigmaträtter i stil med Findus Krögarpytt är cirka det sorgligaste man kan äta) och att ordna och dona med matlådor. Mitt mål är att det ska varje söndagskväll ska stå tio matlådor i kylskåpet så att ingen ska behöva bekymra sig om luncher i veckan som kommer. Lyckas oftast med detta.
Diskar: Har en diskmaskin och vi är BFF:s.

VAD?

Gör du nu: Tar en paus i en synnerligen trökig föreläsning som handlar om "pedagogisk forskningsprocess och metod". Ett sömnpiller.
Gör dig till en bra människa: Jag är glad och positiv och jobbar lösningsorienterat och flexibelt istället för att stå och stampa ilsket över att saker inte blir som jag har tänkt. Sedan är jag rätt snäll och hjälpsam också. Ställer upp, håller vad jag lovat, jobbar ideellt (obs, inte på jobbet utan i föreningslivet).
Gör dig till en dålig människa: Jag blir fort trött på folk och vill vara ifred, det känns som en hyfsat dålig egenskap hos ett socialt flockdjur.
Vill du arbeta med: Någonting där man känner att man gör skillnad.
Är roligast just nu: Om man inte automatiskt kommer på ett bra svar omgående, betyder det att ens liv är ganska tråkigt? Fast mig gör det inte så mycket. Jag är inte en sån som måste ha kickar hela tiden utan trivs nog bäst när allting bara puttrar på.
Har du på dig nu: Narkotikajeans och en tröja som någon av barnens kompisar glömde hos oss för kanske femton år sedan och som aldrig hämtades. Det var mycket bra kvalitet på den, så det tackar jag för. Nu har det i och för sig blivit ett hål under ena ärmen, men det går nog att laga.
Äger du för skor: Löparskor (fast jag inte springer längre), kängor, gummistövlar. Och ett lager AquaSocks.
Har du för storlek i skor: Typ 38-39 beroende på modell. Har platta, breda Kalle Ankafötter och skitsvårt att hitta skor som passar.
Läser du för bok: Förutom trökig kurslitteratur så läser jag Underbara liv av Kate Atkinson och nån lånad bok som handlar om hälsa och som går ut på att om man bara slutar med kolhydrater i allmänhet och gluten i synnerhet och sedan ligger på spikmatta varje dag så försvinner alla ens krämpor som genom ett trollslag (BULL. SHIT, säger jag om det).
Ska du göra nu: Får väl plåga mig igenom den där mördartråkiga föreläsningen och sedan ska jag åka till brukshundklubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar