torsdag 3 september 2015

Mina lyckade affärer

När vi var i Stockholm i somras (ja, man kan skriva så i september, ty september, oktober och november är HÖSTMÅNADERNA) så var vi på Stadsmissionen (finns kanske flera och jag minns inte var just den här låg, men skitsamma) och där hittade jag en tekanna från Arabia som kostade fyrahundra spänn. FYRAHUNDRA KRONOR. Min mamma började av okänd anledning samla på Arabias teservis innan hon gifte sig (okänd anledning på grund av att hon inte dricker te). Sedan gifte hon sig och slutade samla på den innan den blev helt komplett, men det är inte långt ifrån. Men den har hur som helst stått oanvänd i ett vitrinskåp hemma på deras gård i 49 långa år, ända tills i år då de skulle flytta till lägenhet och inte kunde ta med sig allt, så då fick jag den. Det var kanske ett otaktiskt drag av mina föräldrar. Den jag såg i Stockholm var ju rätt så använd medan min är i MINT CONDITION och därför borde vara värd...mer?

Pensionsförsäkring 1?

Häromdagen blev jag sugen på att lyssna på The Men They Couldn't Hang och dängde på deras toppenskiva The Domino Club. Minns hur svårt det var att få tag på den (ännu värre idag och den finns inte på Spotify heller), min syrra hade den som LP och spelade av den på kassett till mig, men den måste ha gjorts i världens minsta CD-upplaga för jag fick leta som en GALNING innan jag hittade den begagnad för 75 spänn, vilket fynd! För skojs skull googlade jag nu vad en sån kunde inbringa i dagsläget. Hittade den på Amazon för 94 pund. NITTIOFYRA PUND. Det är ju typ mer än tio gånger mer än vad jag gav en gång i tiden.

Pensionsförsäkring 2?
I min ägo har jag också den svenska utgåvan av James Herriots The Lord God Made Them All, på svenska Vår Herres Folk Och Fä. Den måste ha tryckts i cirka tre exemplar, för det går inte ens att bildgoogla den på svenska. Betalade i och för sig ett rätt i mina ögon rätt saftigt överpris för den på Tradera en gång i tiden, men det kanske kommer att ge tusenfalt igen?

Pensionsförsäkring 3?

Ja, ni ser ju själva att det bara är en tidsfråga innan jag slutar med pensionssparandet, lutar mig tillbaka och låter cashen strömma in. Fast jag vill ju inte göra av med något av ovanstående i och för sig, så det kanske stupar på sin egen orimlighet. Och ja, jag nämner också att vårt hus vaktas av blodtörstiga vakthundar TWENTYFOUR SEVEN så hugade inbrottstjuvar göre sig icke besvär.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar serien "I var herres hage". Du vet väl att alla sju säsongerna ligger pa youtube? Sök pa "All creatures great and small".

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar också den serien och har den på DVD :)

      Radera