onsdag 23 september 2015

Catching up

September ser ut att gå till historien som en bloggfattig månad, så nu gäller det att ligga i som en räv för att jobba upp statistiken för så här kan vi ju inte ha det. Har dock lidit av en viss idétorka, eller rättare sagt har det väl mest känts som att jag den senaste tiden flängt omkring mellan A och B och C och resten av alfabetet, så när jag väl haft "en stund över" har att pränta ner sina reflektioner över livet inte stått jättelångt ner på Maslows behovstrappa om man säger. Eller ska det vara upp? Är inte jättebra på Maslow, men visst borde det vara så att det mest basala kommer först, det vill säga längst ner? Eller går man kanske nedåt så att det minst viktiga ligger i botten? Åt vilket håll går egentligen den djävla trappan? 

Ikväll börjar i alla fall Bonde söker fru och Marcus och jag är taggade för ändlösa fikarumsdiskussioner om pinsamma speeddejtingar och val och vem som ska få "följa med hem till gården". Jag tror att "hästbonden" (a k a fälttävlansryttaren) blir en av de som TV4 kommer att följa. Läste i tidningen Ridsport redan i somras att han hade fått en massa brev redan innan hans presentation visats på tv och nu är det väl nästan så att Posten fått anställa extra för att administrera alla brev från kärlekskranka tonårstjejer som vill nästla sig in hos en hyfsat känd tävlingsryttare samt TV4:s kamerateam. Så det lär ju bli konkurrens och såkallat bra tv, speciellt nu när till och med nån donna som varit med i Paradise Hotel vill vässa klorna och vara med och dejta honom. Fast hennes brev var ju något av det lamaste jag läst, men han är kanske ytlig och då spelar ju sånt uppenbarligen ingen större roll.
Sen gissar jag att TV4 även kommer att följa "älgbonden", för det har aldrig varit med någon sådan förut, men de andra två utvalda känns inte lika solklara. Men det kommer ju att ge sig ikväll. SÅ LADDAD FÖR DETTA!

Sen börjar ju tredje säsongen av Bron på söndag! Har lyckats missa typ alla trailers, så jag har ingen aning om upplägget/plotten inför denna säsong, men det blir säkert bra. Saga är ju med, och då BLIR det bra. Älskar Saga. Det enda som skulle kunna bli dåligt är om hon plötsligt blev...som alla andra.

Hörde en gång nån polisexpert säga nåt i stil med att jo, hon (karaktären Saga Norén alltså) var ju en mycket bra polis men det skulle nog vara lite problematiskt att ha henne med i personalgruppen. Det förstår jag inte alls. Hon måste ju vara rena drömmen att samarbeta med enligt mig. Kompetent, jobbar som fan, inget tjafs, går rakt på sak, säger som det är och ägnar inte en massa tid åt dösnack om väder och vind. EFFEKTIV.

För att  tag sedan blev jag ofrivilligt vittne till två par som skulle bestämma tid och plats kring ett evenemang som handlade om att "tjejerna" skulle göra något och under tiden skulle "killarna" laga middag åt dem alla. Jamen det låter ju inte så svårt, eller hur? Nä, men då tassade alla runt i EVIGHETER som katter kring het gröt och bara bräkte fram det ena ängsliga tyckandet efter det andra i stil med "vad tycker du...?" "nä, mej spelar det ingen roll, bestäm du...", "vi måste kanske höra vad de andra tycker först eller vad tror du...?" "det kanske var en dum idé det här, eller vad tycker du...?" "hur dags ska vi träffas, vad tror du blir lagom?" "det får ju inte vara för tidigt på dagen...eller?" "hur lång tid tror du att det tar...?" och till slut hade jag, som bara var ofrivillig åhörare och inte hade ett smack med detta att göra, lust att slå näven i bordet och ryta ifrån och bara styra upp allting åt dom eftersom de aldrig verkade komma till skott och fatta någon form av beslut. HUR SVÅRT KAN DET VARA, liksom?

Nä, mer Saga Norén åt folket. Då blir det bra.

1 kommentar: