söndag 27 september 2015

Höstkläder

I går lyssnade jag på Ring så spelar vi när jag körde till spårskogen i arla morgonstund. Det talades om att det varit "lönefredag" och nu skulle det väl shoppas loss? Jodå, medgav hon som fick frågan, helst skulle hon vilja byta ut hela garderoben men det var väl inte ett helt rimligt önskemål att omsätta i handling. Och jag blev helt matt bara av tanken. Det där med att man tydligen ska vilja köpa nya kläder stup i kvarten bara för att det är ny årstid, vem har kommit på det? Er har dom ju verkligen lyckats med, om jag får säga min mening, de här som vill att hjulen ska snurra och vinsten ska upp på bekostnad av ändliga resurser och slavarbete till slavlöner i tredje världen (medan svensk teko-industri andas med respirator eftersom det är billigare att lägga ner och flytta hela skiten till låglöneländer för att folk ska ha råd att köpaköpaköpa).
Alltså jag har en hel IKEA-garderob full av kläder. Aldrig att ni skulle höra mig säga att jag "har absolut inget att sätta på mig", för här finns det resurser för alla årstider, som används år ut och år in. Sen att folk eventuellt inte tycker att min snäppet-ovanför-baglady-dresscode är så djävla piffig är ju en annan sak. Det är ju verkligen inte mitt problem.

Var och shoppade jackor och mössor till barnbarnen i fredags. Det är ju befogat eftersom de växer som svampar. Hade sånt flyt att det var 20% på alla jackor plus att jag hade ett presentkort som jag fått i julklapp och ej använt till mig själv p g a ovanstående, så det var nästan så att affären fick betala mig för att ta jackorna därifrån. Så ska det se ut!

1 kommentar:

  1. +1 som ungdomarna skriver nuförtiden när de inte kan säga det bättre själva.

    Annika

    SvaraRadera