tisdag 8 september 2015

Ja, men vilken tv-serie ska jag följa nu då?

Periodvis tillbringar jag inte speciellt mycket tid alls framför tv:n, speciellt inte under sommarhalvåret. Jag står liksom inte ut med kombinationen tv-bild och strålande solsken, och absolut inte kombinationen tv-bild, strålande solsken och neddragna persienner. Det utstrålar så mycket sunkighet och slöhet att jag blir precis panikslagen och känner mig bara en knapptryckning från fjärrkontrollen bort från misär och förfall, eller varför inte "KAS och soc och datortek och obesvarad kärlek och en vilsenhet som suger ut vår must", för att citera Lars Winnerbäck, för det bör man ju göra så ofta som det bara går, tycker jag. Och kanske Lasse med.

Men i alla fall. I sommar och fram tills nu har jag lyckats se säsong ett plus alla avsnitt utom det sista av The Following, samt nästan hela säsong två av Orange is the new black. Har skippat Penny Dreadful efter första säsongen, den var verkligen inget vidare. Och så har jag ju förvisso plöjt Åshöjdens Bollklubb på öppet arkiv, men det känns ju mer som...att ta en fika eller nåt, så det räknas ju knapp.
Så nu då! Vad ska jag titta på nu? Snart börjar tredje säsongen av Bron, det ser jag fram mot även om karaktären Martin inte längre är med (gissar jag eftersom han åkte dit för typ mord i sista avsnittet av säsong 2). Men jag gillar ju Saga desto mer (eller gillar och gillar. Fan, jag är Saga. I princip. Kanske en smula mer socialt kompetent, och då är "social kompetens" verkligen inte min paradgren, men det känns ju skönt att få glänsa i det då som omväxling). Och nog borde det komma en omgång Bonde söker fru, det hör ju liksom hösten till? Men jag skulle vilja ha lite schysst videovåld att hänga upp mitt liv på också. Står nu handfallen och tvekar inför sista avsnittet av The Following. Säsong tre släpps inte på dvd förrän i november. Ja, det är ju rätt snart i och för sig. Fast då är den kanske dyr och snåla jag måste därför vänta tills nyhetens behag har lagt sig och priserna dalar till mer smålandsvänlig nivå.

Alla dessa i-landsproblem som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar