måndag 27 oktober 2014

You can't kill the boogeyman

Har på senaste tiden, från ett flertal olika personer, fått höra hur "modig" jag är som cyklar när det är mörkt. Eh, om man ska låta mörkret begränsa sin utomhusvistelse så ska man nog bo någon annanstans än i det fjällhöga Nord, tänker jag då. Vet inte riktigt vad som skulle kunna hända bara för att det är mörkt? I mörkret ruvar all helvetes ondska, det vet man ju. Men varför skulle just denna ondska vara koncentrerad till cykelvägen mellan Nya och Gamla Ankeborg just de slumpmässigt utvalda tidiga morgnar som jag väljer cykel istället för bil? För det första, om någon är ute efter att döda eller våldta specifikt MIG så spelar det ju liksom ingen roll vad jag gör eller ens om jag isolerar mig därhemma och aldrig mer sätter min fot utanför tomtgränsen, för det första ställe mördaren letar på är väl för bövelen i hemmet. Det vet väl alla.

För det andra: om man är en mördare eller våldtäktsman som bara är ute efter att ha ihjäl och/eller våldta någon slumpmässig person vem som helst, så tycker jag man vore skäligen korkad om man ställde sig och lurpassade någonstans utmed en gammal banvall right in the middle of nowhere där man kanske måste stå hela natten och vänta i regn och rusk och ur och skur och det är ändå ytterst osäkert om det skulle råka passera någon, och skulle denna någon mot förmodan ha vägarna förbi så är det kanske inte ens är en kvinna (för våldtäktsmannens räkning då) utan kan lika gärna, eller snarare mer sannolikt, vara en (manlig) jägare på väg till ett pass eller någon annan random gubbe. Dålig utdelning liksom. Så hade jag ju aldrig gjort om jag var ute efter att överfalla någon, och då tror jag inte att mina mördarskills är sådär jättehöga.

Och för det tredje: Om det mot all förmodan faktiskt skulle stå en mördare/våldtäktsman och lurpassa och jag skulle komma förbi, exakt vad skulle denna person kunna göra när jag susar förbi på min fantomcykel? Springa ikapp och brotta omkull mig? Då får man nog ha ett tempo som Usain Bolt, och om man har ett tempo som Usain Bolt så har man nog annat på agendan än att ligga och ruva i ett björnbärssnår en kall och regnig natt i väntan på ett lämpligt offer. Tror jag åtminstone. HOPPAS JAG ÅTMINSTONE. Det hade ju varit fan så tråkigt om jag hade fel i den här frågan, faktiskt.

Hörde förresten en kul grej på radion i fredags: Om du tycker det är lite kusligt att vara ensam hemma på kvällen så ska du släcka lampan...för då är du inte ensam längre. MOHAHAHA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar