tisdag 7 oktober 2014

Eventuellt hatar jag The Phone House lite nu

Vet inte om jag har bloggat i vredesmod om detta, men i alla fall: Är inte hundra nöjd med min SMARTPHONE. Har en Samsung Acer 2 som är hela ett och ett halvt år gammal och det går inte att ladda ner helt simpla appar som Google Chrome Beta eller TV4 Play, för de är inte kompatibla med den modellen. Bortsett från det lever luren ett helt eget liv där den till exempel låser skärmen lite när den känner för det och sedan kan man ju stå där och krafsa bäst man vill. Laddkontakten är skev och därför kan man knappt andas medan telefonen laddas för då tappar sladden kontakt med laddmojängen, det räcker med att vibrationen surrar till. Ibland går det inte att ringa pga låst skärm, men sen kan luren själv få för sig att ringa upp nån kvart senare när man inte alls är beredd på det. Och ibland när man använder kameran så låser aig hela skiten och det enda som hjälper är att plocka ur batteriet. Vidare är gps-funktionen helt djävla nyckfull och letar koordinater oftare än den hittar dom. Så nä, helt nöjd är jag alltså inte, så jag tänkte att det kanske var dags att byta upp sig ett snäpp.
Hade lite tid på stan idag och gled in på The Phone House för att reka. Träffade där vad som kan ha varit JORDENS MEST OENGAGERADE FÖRSÄLJARE. När jag köpte min SMARTPHONE så fick jag hjälp av en jättetrevlig ung tjej på samma ställe. Förklarade mitt lilla ärende för Mr Ointresserad, och så fort det stod klart att jag inte tänkte köpa någon topoftheline-enhet på sekunden utan mer bara var ute efter att kolla läget så blev han helt avig. I det som han tolkade som min prisklass (hade inte ens sagt om jag kunde tänka mig att betala mer) fanns en (1) modell, av vilken han langade fram en förseglad kartong som jag förväntades bli begeistrad över. That's it liksom och alla Samsung fungerade för övrigt exakt likadant, sa han likgiltigt och lät pekfingret glida över nån dummy utan att ens berätta vad det var för modell eller vad den hade för finesser. Så djävla lamt att jag bara gick, ska JAG behöva genomföra värsta Gallupundersökningen när han har det som sitt jobb? Trodde aldrig jag skulle längta efter såna där flåshurtiga säljare som "har en sån här själv", men man saknar visst inte kon förrän båset är tomt.

1 kommentar:

  1. OMG! Låter som min "hjälp" på Telia-butiken på Kungsholmen. Annars brukar det vara svårt att få hejd på tekniknördar när de ska förklara tråkiga saker. Men när man verkligen behöver hjälp ska man måsta dra informationen ur dem!

    SvaraRadera