tisdag 14 oktober 2014

Nämen hej bloggen, det var längesen

Ursäkta denna vanskötta blogg. Har haft häcken full, som man sa förr. Nu heter det väl att man inte får ihop livspusslet eller något annat pretto. Skit samma. Det har varit mycket ett tag nu. Kört ihop sig och internet har blivit lidande. Det är ett elände när man kommer ur sina blogg-gängor. Känner lite att efter en veckas tystnad så borde man ju kanske prestera ett inlägg som heter duga, komma igång med en rejäl rivstart. Men nä. Ingenting har hänt. Jo, jag har köpt en ny telefon. På Elgiganten av alla ställen, men där var de ju åtminstone trevliga och rätt så engagerade till skillnad från rövhålet på The Phone House. Nu försöker jag lära mig hur den funkar. Det går väl rätt så bra, men via någon djävulusisk konspiration med Google+ så är den full av bilder som inte går att radera med mindre än att man raderar dom på Google+, hur de nu ens har hamnat där från första början. Google är ju lömskt på det viset, tar över ens liv liksom. Jag har avmarkerat att telefonen ska synka med Google+ bilder, men det skiter den högaktningsfullt i. Men jaja. Får jag bara lite tid så ska jag väl kunna få bukt på det. Eller inte. Google skojar man inte bort, det är lite 1984 över det hela.

Hörde på radion i morse om en person som hade stämt en bank för att banken lånat ut 6 miljoner till vederbörande utan säkerhet. Nu kunde personen ifråga inte betala tillbaks sitt bautalån och tyckte därför att det var bankens fel som borde ha vetat bättre än att låna ut pengar bara sådär och att dumma banken minsann inte skulle tvinga folk att lämna (tillbaka) sina hus för en sån petitess som uteblivna betalningars skull. Alltså vad är det  för djävla FEL på folk? Det här är liksom signifikant för hela 2000-talet. Allt är någon annans fel, ingen ska behöva ta ansvar för sina handlingar. Vad trött jag blir.

En annan ickenyhet i morse var att en person hade blivit bötfälld för fortkörning när hen körde i 15 km/h. Det lät ju rätt roligt, men det tyckte väl inte "fortköraren" som alltså hade kört på nån sån här gårdsgata eller gångstråk eller vad det heter nuförtiden, där man inte får köra fortare än normalt gångtempo, cirka 7 km/h alltså, vilket "fortköraren" menade var "jättesvårt" och därför uppenbarligen skulle  vara en förmildrande omständighet. Hur kan det vara jättesvårt? Det är väl bara att köra långsamt? Samma med folk som blir upprörda över att de får parkeringsböter när de har valt att strunta i att betala parkeringsavgift och chansa på att ingen parkeringsvakt kommer. SKÄRPNING, trögrövar.

Ja, det var väl allt jag hade att komma med. I övrigt känner jag mig mest så här:


Utarbetad, dock ej lika död som herr gräsand som låg på en åker
och skulle åter till jord varda.

1 kommentar: