söndag 19 oktober 2014

Söndag

Idag är det söndag och VILODAG. Nästan i alla fall, åtminstone så här på eftermiddagskvisten. I morse var jag uppe med tuppen och ute i skogen med taxarna i ösregn, sedan var vi på brukshundklubben i ösregn och grillade korv i ösregn. Man kan säga att "ösregn" var förmiddagens tema, medan eftermiddagens heter "vila". Har haft så in i att stå i ett tag, men går nu mot lugnare tider. Förhoppningsvis åtminstone. Nu brinner det i kaminen, det hänger blöta kläder på tork överallt, jag har bakat bröd och ett långkok står och puttrar på spisen. Söndagsfrid när den är som bäst.

Ska recensera mina nya kängor som jag köpte på Naturkompaniet för ett par veckor sedan och som jag nu så att säga har testat i skarpt läge flera gånger. Och nu blir det reklam. Köpte ett par Salomon MX Ultra Mid GTX och de är ta mig fan helt djävla outstanding. Förutom att de faktiskt passar på Kalle Ankafötterna från helvetet är de lätta på foten som gympaskor men samtidigt stadiga och rejäla (utan att vara tunga och klumpiga då), och framför allt: VATTENTÄTA. På riktigt. Har gått över milsvida ängar med daggvått gräs och långpromenader i ösregn, och är torr och varm om fötterna i timmar. Det var lätt värt varenda krona av de 1599 som jag fick punga ut med.

KÖÖÖP!
Slut på reklamen. Nu ska jag gå och röra om i långkoket, sen kanske läsa någon bok eller så. Koppla av och suga ut det sista göttiga av den här helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar