onsdag 3 juli 2013

VAB

Idag blev det VAB för mig. I mitt fall står VAB för Vård Av Bil, för The Queen of Volvo valde att kasta in handduken i morse och ville inte vara med längre. Oturligt nog var detta en dag av logistik, det skulle köras både hit och dit förutom till respektive arbetsplatser, så det blev en hel den meckande och svärande innan det var löst, och det löste sig med att jag tog en semesterdag. Det känns dock rätt bittert att slösa en semesterdag på att bara flänga från A till B och vidare genom hela djävla alfabetet. Nu sitter jag här med, gissar jag, stressrelaterad huvudvärk och ska snart flöjta neråt Österlen för att hämta min man på jobbet eftersom jag har hans bil medan Salvatore - förhoppningsvis - gör handpåläggningar och helbrägdagörelser med min. Har redan bränt genom Brösarps backar och förbi Piratens grav på Ravlunda kyrkogård en gång i dag, men det blir minst en gång till innan sagan är all.

Igår var Nikky och jag på bio och såg Tyskungen. Filmpalatset i Bromölla ska vara en av landets finaste biosalonger och det är det med. Man kan typ ligga raklång i fåtöljerna och inte ens om man sträcker ut benen så långt det går lyckas man sparka till någon som sitter i raden framför. På riktigt alltså, jag överdriver inte nu. Däremot kunde man inte betala med kort, vilket kan tyckas lite...efterblivet, i det som ska vara en modern anläggning. Nu hade jag cash, så det var inga problem SÅ, men när jag knatade över till banken för att ta ut en slant (har alltid en litet kapitalreserv i plånboken och det rök ju nu) så var det "slut på pengar" i uttagsautomaten. Det kändes som en liten resa tillbaks till 1900-talet.

Filmen vi såg var Tyskungen, och den var bra. Bra mycket bättre än de andra filmatiseringarna av Camilla Läckbergs böcker, för nu var det inte så mycket "Erika stövlar in på polisstationen och går iväg med bevismaterial och tar över hela utredningen" utan en mer normal handling. Helt okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar