torsdag 11 juli 2013

Räknar ner

Näe alltså, det här med att jobba sista veckan innan semestern? Det känns just nu cirka hundra gånger jobbigare än att jobba första veckan efter semestern. Jag brukar aldrig snooza på morgnarna, men nu gör jag det både två och ibland tre gånger. Endast tre minuter i taget, så jag vet inte exakt vad jag skulle tjäna på det mer än sex till nio minuters uppstyckad extrasömn som varken kan göra till eller från på pigghetsskalan, men just där och då, i sängen kl 04.30 AM, känns det väldigt angeläget att få ligga kvar de där minuterna medan Luther rynkar pannan och skakar ogillande på huvudet.

Aaah...min semester. Fyra veckor ligger framför mig som en juvelbeprydd skatt. Min man ska åka på bluegrassfestival imorgon och vara borta hela helgen, så det hela inleds dessutom med egentid. Vill betona att jag egentligen har väldigt mycket egentid ändå, det är ju inte som när barnen var små och det ibland kändes som att man nästan skulle kunna sälja allt man ägde för en enda sovmorgon eller att få läsa en bok eller ringa ett telefonsamtal utan att bli avbruten trehundra miljoner gånger. Men det är ändå något speciellt med att bara behöva tänka på sig själv, bre ut sig jättemycket i sängen, äta smörgås till middag och maratontittta på Rederiet och Skärgårdsdoktorn.*

Såna är mina semesterplaner till helgen alltså. Ska nu bara ta mig igenom de sista evighetslånga dagarna i grottekvarnen först. Det känns för fan som en hel djävla livstid.



* Vill även betona att det egentligen inte finns någonting utom möjligen "bre ut sig jättemycket i sängen" som hindrar mig från att göra alla de där sakerna oavsett om jag är ensam hemma eller ej. Det är väl mest att det inte...känns så värst socialt att ägna sex timmar på raken åt familjen Dahléns öden och äventyr medan man tuggar i sig Hönökaka. Därför gör jag i normala fall inte det, däraf att det nu känns lite "lyxigt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar