lördag 13 juli 2013

Jag och LCHF

Ligger i soffan i matrummet (är övermätt på solen) och googlar LCHF-recept. Det där med LCHF är inte riktigt min grej, kan jag ju säga med en gång. Jag gillar kolhydrater, jättemycket faktiskt. Och jag mår inte heller dåligt av att äta kolhydrater, så det känns inte som att man behöver ändra på något vinnande koncept. Men imorgon ska vi grilla med bästa bror och hans familj, och de är, har jag förstått av Instagram (hur gjorde man förr, var det så att man typ talade med varandra om såna här saker, eller så hände det inte så mycket som man behövde hålla reda på) att LCHF är deras shit, och då tänkte jag att man kanske skulle slänga ihop ett litet bröd att ha att knapra på medan man väntar på den perfekta glöden. Googlar alltså LCHF-bröd. Först hamnade jag på en sida som nog var lite extrem, för alla brödrecept innehöll 12 ägg. Alltså allvarligt, hur många som inte har höns har 12 ägg hemma? Inte jag i alla fall. Eller rättare sagt, inte så ofta. Jag köper ju ägg i 12-pack, men sen använder man ju några stycken då och då, och 12 minus några stycken då och då blir...färre än 12. Och TOLV ÄGG i ETT YNKA bröd? Näe, där gick väl min gräns, kände jag, så jag googlade vidare. Och har väl hittat nåt som verkar enkelt och inte kräver 100 mystiska ingredienser som jag ändå inte har hemma, typ "stevia", "pofiber" och "kokosfett". För ett tag sedan var jag dock förutseende och köpte "fiberhusk" för det använder Nikky jämt och ständigt. När jag tänker efter vore det kanske enklare att fråga Nikky om ett enkelt och bra recept. Så får det nog bli.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Skulle bara tala om att du visst känner en människa som alltid har mer än 12 ägg hemma. Jag brukar ha två, TVÅ, fulla plattor med ägg i kylen. Har men en äggtokig svärmor så har man.

    SvaraRadera