söndag 21 juli 2013

Så skimradet var fan i mig havet

Imorgon börjar semestern PÅ RIKTIGT. Veckan som gick var jag nämligen kompledig, fast när det hänger ihop med tre ytterligare veckors göttighet så är det ju inte så petigt vad det kallas.

Idag är det SVINVARMT. Typ 28 grader i skuggan. Präktiga jag var ändå ute och gick i skogen i 2 timmar i morse, men det var rätt jobbigt. Sista biten var jag nämligen tvungen att trängas med en miljard människor som valt att besöka Ankeborg på grund av någon himla SAMLARMARKNAD. Vilket öde. När jag passerade en parkeringsvakt utanför den proppfulla parkeringen, sa jag lite glättigt något om att han hade tur som åtminstone hade hamnat i skuggan när det var så varmt som det var idag, men han bara snäste åt mig att gå på rätt sida av vägen (vilket jag GJORDE, men enligt honom var det "fel" sida eftersom jag var "i vägen" för bilarna som skulle svänga in på parkeringen). MEN URSÄKTA MIG DÅ FÖR FAN, ska fan aldrig mer vara trevlig i onödan.

När jag kom hem samlade vi mental styrka och åkte till Rik-Ica för att köpa hundmat och byta kolsyrepatronen till Soda Stream-apparaten. Det gick förvånansvärt smidigt, men alla rikingar låg väl och pressade så dags. Sen fick vi för oss att vi skulle åka ner till den "riktiga" Ottoglasskiosken vid havet, men där var det kö ända bort till Polen, så vi valde att köpa glass av den trevliga killen som har smackat upp en Ottoglasskiosk mitt ute i ingenstans längs med väg 118 istället. Ottoglassar är helt sjukt överdimensionerade, tar man tre kulor så får man typ en liter glass. Och gott är det också.

Har nu stått och slavat vid spisen en stund. Tog upp ett par paket köttfärs från "kviga 4" ur frysen igår utan att ha någon tanke bakom det, men nu har detta transformerats till moussaka som om en stund ska avnjutas med egenodlad sallad och ett glas kallt vitt hemgjort äppelvin. AAAAAH. Semestern! Livet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar