söndag 7 juli 2013

Inför semestern

Nu är det bara en vecka kvar till semestern. EN VECKA. Fem arbetsdagar. Hoppas de går jättejättefort, för nu vill jag banne mig vara ledig.

Den här helgen har varit en loppishelg. Igår var vi i Lökaröd och Brösarp, idag här i byn. Fyndade lite böcker och en minkboa. Med tassar och huvud och svans och allting för tjugofem spänn. Egentligen kostade den femtio, men "säg tjugofem så vi blir av med skiten", sa en handfast dam utan att jag ens hade gjort en ansats till att pruta. Det är väldigt oklart NÄR jag ska använda denna minkboa, eller rättare sagt, det står väldigt klart att jag aldrig någonsin kommer att använda denna boa som klädesplagg, men eftersom vi har koskinn som mattor och getskinn som någon slags jättestor antimakass så ska den väl finna någon plats i detta hem. Just nu ligger kreationen i en låda, för Hilding blev skogstokig bara av att se den och bara satt nedanför och stormskällde.

Nu dricker jag mineralvatten och slötittar på säsong ett av Skärgårdsdoktorn i väntan på att det ska bli läggdags. Skärgårdsdoktorn är en märklig produktion. Jag trodde faktiskt inte att man var "syster Berit" och "doktorn" med varandra i modern tid, speciellt inte när man både jobbar och snudd på bor ihop och verkar umgås dygnets alla timmar.  Du-reformen borde väl ha hittat ut även till skärgården, kan man ju tycka.

Somliga i det här huset, jag nämner inga namn, har redan börjat sin semester. Och det verkar typ hela Facebook ha gjort också. ORÄTTVIST är bara förnamnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar