torsdag 12 november 2009

Min tv-kväll

Jag erkänner, jag har fastnat framför årets omgång av Bonde söker fru. Det är så erbarmligt pinsamt. Och roligt. Men mest pinsamt.

Igår till exempel, så var det en av bönderna som förevisade sina slaktdjur. Då var det en av de tilltänkta fruarna som nästan började böla och tyckte det var så hemskt att han stod och talade om slakten mitt framför djuren, "det var så respektlöst", och det skulle hon aldrig kunna vara en del av. Men det hade inte förändrat hennes "känslor", hon ville vara ihop med honom ändå! HA HA HA!


Och så var det en annan bonde som erbjöd sitt harem att få döpa varsin kalv, och de stod och pep som tioåringar som får syn på en ny My Little Pony och åtminstone jag kunde i det läget inte föreställa mig hur detta skulle kunna vara förknippat med spirande attraktion, men smaken är ju som bekant olika. Själv tyckte bonden att det skulle vara "hedrande" att få en kalv uppkallad efter sig. Det tycker nog inte jag, men det är klart, det hade kanske varit värre om han hade valt att hedra en genom att döpa en höna.

Och den så kallade "hästbonden" (ett ord som jag aldrig kommer att befatta mig med), hon går BARFOTA bland sina hästar. Hon kan ju inte ha så värst mycket innanför pannbenet, eller så har hon aldrig blivit trampad av en häst. Och så hade de stigbyglarna nere när de ledde ut hästarna genom stalldörren, vilket inte heller talar för att säkerhetstänkandet står högt i kurs. Dessutom lade hon rabarbern OVANFÖR pajdegen när hon gjorde rabarberpaj. Det har i och för sig ingenting med säkerhet till häst att göra, men det verkar inte särskilt genomtänkt det heller. 

Man borde kanske även säga någonting om den fjärde bonden, 42-åringen som aldrig flyttat hemifrån, som låter sin gamla mamma laga mat och städa och tvätta åt honom, och som på det hela taget har gett begreppet töntighet ett ansikte man aldrig glömmer, men jag finner inte riktigt ord för detta.  

Jag måste säga att det här verkligen är ett program som jag älskar att hata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar