måndag 16 november 2009

Åt var och en hans beskärda del av det växande överflödet, kapitalet åt kapitalisterna och åt understödstagarna understödet

Jag står i begrepp att släppa taget om min beta-version av Windows XP. Jag börjar tröttna lite på att saker och ting inte fungerar riktigt som de ska. Jag är visserligen världsbäst på att jobba runt problem. Det har jag lärt mig på jobbet, för där har jag ingen PC utan är straffad med någonting som kallas tunn klient. Det har varit bistra krigsår, men nu har jag fått en ny och bättre klient, en så kallad tuff klient, och då har i stort sett alla datarelaterade jobbproblem eliminerats och allt är glömt och förlåtet. Det var i och för sig på tiden, Dan har till exempel varit i onåd så länge att det nästan har blivit ett naturtillstånd. Men efter den tuffa klientens ankomst har hans aktier stigit avsevärt. 

I alla fall, om man har haft tunn klient så länge som jag, så blir man en mästare på att jobba runt problem. Det har jag utvecklat även i min hemmiljö, men nu börjar jag som sagt tröttna litegrann. Spiken i kistan var att mitt gamla msn kastade in handduken. När jag skulle uppgradera till en senare version så gick inte det eftersom den krävde att man hade SP 2 installerat. När jag skulle installera SP 2 gick inte det för jag hade inte SP 1, och när jag skulle installera SP 1 så gick inte det heller för jag hade för gammal version av någonting annat, och sådär håller det på. Ett dator-moment 22 utan dess like.

Så nu håller jag på och flyttar över lite grejer till min externa hårddisk, och sen ska jag släppa beta-versions-XP-sargen och komma in i matchen. Det är bara det att den externa hårddisken har USB 2.0 och det stöds inte av mitt beta-XP för just det, USB 2.0 kräver SP 2. Det fungerar ändå, men att flytta några sketna mp3-böcker tar oändligt lång tid.

Så det får väl tugga på i sakta mak. Men vem fan har bråttom? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar