torsdag 5 november 2009

"Jag hyr det här rummet möblerat av en crackneger från Landskrona"

Jag har nu fått reda på vem det är som inte klarar av att frankera ett djävla brev ordentligt, så att man tvingas betala helt ohemula lösensummor till Posten. Det var tack och lov ingen i min bekantskapskrets, såna vänner vill man ju inte ha liksom, utan den skyldige var en som jag köpt en grej av på Tradera. Han hade fuskat, säkert helt medvetet, och använt ogiltiga frimärken, såna som inte gäller längre. Han har säkert snott dom dessutom, kunde jag nästan känna på mig. Jag kände på mig en hel del annat angående hans intelligens och livsföring i största allmänhet också.

Jag satt där och vässade tangentbordet i mitt vredesmod och stod precis i begrepp att skicka ett mycket skarpt mail till honom och påtala hans dumheter. Läxa upp honom liksom. Samt kräva ersättning för mina utlägg och nästan för sveda och värk också.

Men plötsligt kom begreppet karma för mig. Jag har nog inte tänkt på det sedan religionsundervisningen i sjuan eller så, där man fick lära sig att om man gjorde lite goda gärningar så slapp man återfödas som insekt, en kunskap som alltså legat i träda sedan 80-talet. Men plötsligt nu  i nådens år 2009 blev jag helt blödig och tänkte att det kanske ändå fanns en naturlig förklaring till det här portofusket. Han kanske ändå har handlat i god tro.  Kanske har han varit inspärrad på mentalsjukhus de senaste tjugo åren och det här med att börja sälja saker på Tradera är hans enda länk till Världen Utanför. Den enda gången han har fått permission i modern tid så irrade han omkring i blindo i mer än ett dygn för att försöka hitta ett postkontor från en svunnen tid. När allt kommer omkring kanske det inte är så konstigt att han har snott frimärken i den där lådan med överblivet kontorsmaterial i sjukhusförrådet, så himla lätt är det faktiskt inte att räkna ut att Ica är Posten Två.  

Så jag beslöt att att jag skulle göra en god gärning. Låta udda vara jämt. What goes around comes around eller vad det nu heter. Det här känns väldigt ovant. Men bra, väldigt bra som vi brukar säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar