torsdag 12 november 2009

Duvorna går runt och pickar smulor på perrongen där jag går

Jag fattar inte varför det ska vara så klurigt att lära sig vinterdäcksreglerna. Det är två futtiga datum att hålla reda på, vinterdäckskravet mellan 1 december till 31 mars (samt möjligen dubbdäcksförbudet 16 april till 30 september). Lik förbannat står man där och kliar sig i huvudet varje år när det lackar mot vinter (eller vår) och grunnar, hur var det nu igen? Är det 1 november eller 1 december som man måste börja ha vinterdäck? Och när är det nu igen de måste av, är det 1 mars eller 1 april? Ja, ni hör själva. Hur svårt kan det vara?

Nu har jag precis släpat 4 dubbdäck* från källaren till garaget. Jag hatar att handskas med däck, de är så otympliga och klumpiga och SATAN så tunga. Men tidigare i höstas skulle det vara storstädning i vårt gemensamma garage, och då ombads man vänligt men bestämt att flytta alla sina ägodelar, inklusive bilen, ut från garaget under den dagen. Jag hade helt fiffigt tänkt låta vinterdäcken samt min extra uppsättning sommardäck ligga i bilen under den dagen, men Ödet ville annorlunda för min pojkväns bil ville inte vara med, så han fick låna min och då hade jag helt plösligt ingen bil att lägga däcken i. Därför fick denna oktett av hjul flyttas till källarförrådet istället, och precis när detta var klart, efter mycket svett och möda, så kom ordföranden här i huset och sa Jaså du har flyttat däcken? Vi tänkte ju att vinterdäck och sånt kunde få ligga kvar. Men tack! Så jävla mycket! 

Däcken fick stanna i förrådet tills vidare, men nu är det dags att byta från sommar- till vinterdäck. Så jag har tillbringat en svettig stund med att förflytta däckhelvetena från källarförrådet och tillbaks till garaget igen. Själva bytet är jag ju numera så lyckligt lottad att jag får hjälp med, men ner i bilen ska de ju. Och precis som vanligt var det helt grymt SVINJOBBIGT. Det var mest det jag ville ha sagt.  

* Jag vet att det heter HJUL när det är med fälgar och sånt, men det låter så töntigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar