måndag 1 december 2008

Cest la vie, said the old folks

Det har även gjorts riktiga klipp i helgen. Jag och min pojkvän besökte, som de godhjärtade varelser vi är, Svensk-Litauiska föreningens second handbutik för att, som de snåla varelser vi också är, köpa lite billiga böcker.

Billigt blev det. Man fick fylla en hel papperskasse med böcker för 40 spänn. Det får plats rätt mycket i en papperskasse, kan jag säga, åtminstone när jag packar. Kassen höll precis hela vägen till bilen, men det räckte ju.

Jag hittade bland annat en hel drös med ungdomsböcker från 70-talet. Såna man läste när man gick på mellanstadiet. Som handlade om tuffa ungdomar som undantagslöst hängde i centrum, drack mellanöl och skränade åt förbipasserande vuxna. Ibland handlade det om känslor. Tjejer som var dökära i någon snygg kille i nian, och de hade sex utan skydd för att han inte skulle göra slut, och så oroade de sig för att bli, eller blev med barn. Tjejerna alltså. Killarna tyckte mest de var larviga och menade på att det var väl bara att göra abort, och så susade de  iväg till ungdomsgården på trimmade moppar. Och så var det ångest och tandagnisslan som för det mesta löste sig bara man pratade med någon vuxen.  

Jag måste säga att det var ett mycket kärt återseende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar