måndag 28 februari 2022

Julen varade till nu

I helgen som gick fick man ju nästan lite vårkänslor va? Strålande sol, blå himmel, plusgrader. Alltså vad GÖTT. Och imorgon är det mars. Mars är en officiell vårmånad, i alla fall enligt almanackan så skit i vad meterologerna säger om dygnsmedeltemperatur och annat trams för alla vet ju att mars, april ha knopp i håret, det är sen gammalt. 

I lördags var vi på Hornbach för att köpa renoveringsgips att sätta över min Tretexskivebeklädda vägg så att man kan måla den utan att all färg sugs in som i ett svart hål. Vi skulle även inhandla några 30 centimeter breda träskivor som min man ska göra om till Ivar-hyllplan, fast bredare. Detta kommer att bli spännande för det är ju allmänt känt att IKEA-möbler inte låter sig dupliceras hur som helst, men min man har ju många fix-och-tricks-skills så han hyser inga tvivel (än). Varför kan jag då inte nöja mig med standardmåttet 89 centimeter? Jo, för att jag ska av platsbesparingsskäl bygga  in min farfars gamla sekretär runt min Ivar, och den förra råkar vara 110 centimeter bred. 

Vi skulle lasta skivorna och gipset på takräcket på bilen och eftersom gips är bräckligare än trä så ville vi ha träskivorna underst. Vi körde till drive in-lagret. Det var stängt med en bom. Man tror ju att bommen ska glida upp när man närmar sig, men icke. Där stod vi en stund och väntade, för det fanns ju ändå en bemannad kur vid sidan av bommen, men inget hände förrän min man gick ur bilen och stack in huvudet i kuren för att förklara sitt ärende. Då fick han en skrivplatta med en ordersedel samt en uppmaning att skriva ner allt man plockade på sig, och sedan öppnades bommen och vi kunde köra in i Hades, a k a Hornbachs drive in-lager. Det visade sig att skivorna som vi ville ha under gipset inte fanns där, utan de fanns inne i varuhuset. Så vi fick parkera bilen på drive in-lagret, baxa in en ostyrbar kärra i butiken, plocka på oss nämnda skivor och så skulle vi gå ut igen. Men nähä, så fick man inte göra utan man skulle gå till kassan och betala först. Vi förklarade att vi skulle ha fler grejer, men det spelade ingen roll. Så vi fick ta oss tillbaka till kassorna, betala och sedan böka oss ut till bilen på drive in-lagret igen. Lasta på skivorna, hitta till gipsavdelningen, lasta på dom, vandra in i varuhuset IGEN för att betala, sedan åka till utfarten, som också den var stängd med bom, och där skulle personal jämföra ens ordersedel med kvitton samt kolla så att man inte hade smugglat med sig någonting som man inte hade betalat. Detta gjorde mig på alldeles ofattbart dåligt humör. Jag fattar att folk snor grejer, men JAG gör inte det och jag tycker inte om att bli behandlad som en tjuv. Dessutom var det ju ett otroligt bökigt och omständligt system där man fick vandra miltals trots att man var på ett DRIVE IN-lager. 

Så här går det till på drive in-lagret på vår lokalförening där de säljer byggmaterial: Man kör in, väntar på att någon ur personalen ska komma, så säger man vad man ska ha, så får man hjälp att plocka ihop det, personalen skriver ner det på en ordersedel som man sedan tar med sig in i butiken och betalar samtidigt som man betalar det man eventuellt har hämtat inne i butiken. Så här går det till på drive in-lagret på Byggmax: Man plockar till sig det man ska ha, och när man kör ut så står det en och kollar vad man har tagit, och tar betalt för det. Enkelt och smidigt. Hör och lär av det här, Hornbach. 

Får väl balansera upp detta med en liten solskenshistoria från apoteket. Var där i fredags för att hämta ut smärtstillande medicin till Remus, som brutit av en tand. Den ska opereras ut nästa vecka, för det fanns inga lediga tider innan dess, däraf the painkillers. Då visade det sig att just den medicinen var slut på just det apoteket, men får säga att hon som jobbade på apoteket lade fan i mig ner sin själ i detta. Hon scannade av hela regionen efter medicinen som tydligen var restad både här och där, men hittade en förpackning med 10 tabletter (receptet var på 30) i stan, och kastade sig över telefonen för att reservera dom. Sedan slutade telefonen fungera, och hon bara "jag tar min privata" och ringde och  beställde återstående mängd och fixade och donade med en energi som man nästan blev golvad av och som man inte direkt är van att möta på apoteket. NAJS, Apoteket Kronan. 

Ja, det var väl helgen? På fredag ska jag och Jenny gå och se Flashback Forever-showen, det ser jag mycket fram mot. Både att få se showen och att träffa Jenny. Samt dricka VIN. Bo på hotell (p g a att showen slutar sent och det var ej förenligt med att kunna ta sig hem med lokaltrafik, dvs ej heller förenligt med att dricka VIN), äta hotellfrukost! Det känns inte alls dumt att ha detta att se fram mot. Och nu är väl oxveckorna i princip slut? Plockade ner adventsljusstakarna förra veckan både hemma och på jobbet, det är ett tydligt tecken. Imorgon är det fettisdagen och i helgen unnade jag mig semla. Än är det långt till påsk, men det är PÅ GÅNG. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar