onsdag 16 februari 2022

En fråga som dök upp och krävde svar, eller så var det bara för att flytta ett problem en liten bit framför mig

Satt precis och läste ett meddelande som visas på jobbdatorns startsida som jag sett tusentals gånger men aldrig någonsin reflekterat över vad som egentligen står, jag klickar bara OK och går vidare i livet. Men nu fastnade jag i ett läge där jag var tvungen att tänka skarpt, och då kom jag lite av mig i min vanliga inloggningsprocess och kom istället att sitta och glo på denna text: 

Warning: By logging in to this web page, you confirm that this computer complies with your organization's security policy.

Men alltså, ska jag verkligen bli varnad över att min dator (och i förlängningen jag får man väl anta), bekräftar att vi följer organisationens säkerhetspolicy? Borde inte jag (eller min dator, vem som nu är vem av oss i jobbsammanhang), snarare bli varnade om vi INTE gör det? Men det är som vanligt, så många frågor, så få svar. Nu ska jag återgå till att lösa det verkliga (jobbrelaterade, tråkiga) problemet istället för att överslagshandla på det här sättet. 

2 kommentarer:

  1. Då och då funderar jag lite över vad jag egentligen klickar ok till de där femtioelva gångerna varje dag. Misstänker att jag vilken dag som helst kommer att ge bort något organ. För vem orkar läsa allt det där man "godkänner".

    SvaraRadera