måndag 26 juli 2021

Det går bra nu, not.

Kom på att det kunde vara en bra idé att betala räkningarna, för det ska väl göras även om man har semester. Loggade in på banken, såg ett konto som kanske inte direkt ekade tomt, men det fanns inte mer på det än vad det fanns i fredags eller när det nu var jag kollade det senast. Och eftersom den 25 var igår så borde väl lönen egentligen ha kommit i fredags, inser jag nu när jag tänker efter, men det gjorde jag inte då. Jaha, så då fick jag öppna jobbmailen och maila HR och hålla på och härja om det. Visade sig att det hade varit något bankstrul i fredags, så det var i alla fall inte så att min okända ID-kapare hade tömt mitt konto eller så. För övrigt fick jag ett meddelande från Boozt.com där de sa att de skulle blockera profilen och annullera fakturan, så nu är åtminstone den saken ur världen. Men ändå. Ytterst irriterande och inte så mycket som ett mail från HR om den saken i fredags (vilket i och för sig inte hade spelat någon roll för jag kollar ju inte jobbmailen under semestern, men PRINCIPEN). För mig är det som sagt bara ytterst irriterande och ett i-landsproblem, men andra har kanske inga marginaler att leva på överhuvudtaget och för dom kan det ju vara en katastrof om man förväntar sig lön en fredag och den inte kommer förrän sent på måndag eftermiddag, som DÄÄNSKE BÄÄÄNK nu har lovat att den ska göra.

Övrigt piss som händer är att jag tror jag har fått borrelia. Har bevakat ett fästingbett någon vecka och det där röda som alltid blir har inte gått tillbaka utan snarare spridit sig. Än är det mindre än en femkrona och jag mår bra i övrigt, så händer det inget mer så avvaktar jag några dagar till innan jag kontaktar vårdcentralen. Har haft borrelia en gång tidigare, var inte speciellt sjuk utan det jobbigaste var nog att behöva äta penicillin i 10 dagar, men har man inte värre problem än så, så ska man väl förmodligen inte klaga. Fast det gör jag ju uppenbarligen ändå. 

Har jag annat att klaga på? Sover SÅ djävla dåligt om nätterna, det kan jag gnälla om ett tag. Man kan ju tycka att det inte skulle spela någon roll när man har semester och kan ligga och dra sig hur länge man vill, men det KAN jag ju inte. Får lite panik om jag ligger till längre än max klockan 8 på morgonen, för sen känns det ju som att halva dagen har gått till ingenting. Och oftast vaknar jag ändå mycket tidigare än det av olika orsaker. Det är för varmt, min man snarkar, hundarna ska till varje pris ligga som klistrade mot en (hur ska det bli med EN TILL i sängen?) så det blir ännu varmare, måste ha alla fönster öppna och gardinerna fråndragna och sen vaknar jag för att det är för ljust. PUH. Inte kul. 

Ja, och så är det ju vädret då. Alltså, jag tycker det går bra med 17-22 grader, växlande molnighet, ibland regn. Men dag ut och dag in med stekande sol, blå himmel, över 25 grader varmt och tropiska nätter, det är INTE min grej. Får ont i huvudet, blir slö, orkar inget. Har tänkt hela semestern att jag ska fästa upp lite trådar att binda upp tomaterna i växthuset med, men får panik av att vistas därinne mer än korta stunder så det blir inte av. Men nu ska det tydligen bli lite svalare och till och med lite regn, sägs det. Den som lever får se. 

Har ju i alla fall en valp att se fram mot, om cirka 4 veckor. MYYYS, även om det är mer MYYYYS i teorin och djävligt jobbigt i praktiken, i alla fall innan dom blir rumsrena och fattar att man inte får bita sönder allt, men det är ju en förhoppningsvis en förhållandevis kort period ändå. Är grymt pepp på detta. 

Nu ska jag ladda för handboll, herrar, Sverige mot Japan. Gick upp tidigt, eller ja, jag var som sagt vaken av mig själv, men tänkte att eftersom jag ändå VAR vaken kunde jag lika gärna titta på Danmark-Egypten, som ju spelar i samma grupp som Sverige och den matchen gick 07.10 svensk tid och skulle visas på kanal 9, hade jag läst nånstans, men det var tydligen fel för det visades vågsurfing* istället. Det var kanske det mest meningslösa jag sett i hela mitt liv. Två karlar som låg på varsin bräda och paddlade omkring i höga vågor medan en klocka räknade ner. Så ett tu tre kom det nån våg som tydligen var bättre, så de upp på brädorna, surfade i kanske 10 sekunder och sedan låg de på mage på brädan och paddlade omkring igen och sådär höll det på. Den ena hade 12 nånting poäng och den andra 9 nånting när jag började titta och inget ändrades under den kvarten som återstod. Fattade NOLL, det var faktiskt helt obegripligt. Tur att inte alla sporter är lika konstiga. 

 
* Jag sa "vindsurfing" när jag berättade detta för min man, men enligt honom så heter det "vågsurfing" när man inte har några segel och det hade dom inte. Har aldrig hört talas om det förut och är det fel så är det han som har fel, inte jag. Hehe. 

2 kommentarer:

  1. Var pa besök hos en väninna i Dallas för ett antal ar sen, och hon drog mig med pa bull riding. Jösses sa trist att kolla pa nan karl som lyckades halla sig kvar pa en tjur i typ 4 sekunder. Nej, det är inte manlighet för mig. Heller inte sa jag skulle behandla djur. Aldrig mer.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, så himla meningslöst. Det finns ju mekaniska tjurar för den som vill hålla på med sånt.

      Radera