torsdag 22 juli 2021

Vem är det som vill vara jag?

I vintras någon gång hade jag ju ett debacle med tyska Amazon, som påstod att jag köpt en skitful lila sammetsklänning som de krävde mig på ohemula summor pengar för. Det lyckades jag snacka, eller maila, mig ur genom att bara vara bestämd och säga att jag inte tänkte betala. Och säga vad man vill om Amazon.de, men de var tillmötesgående. Sen att de hade en massa olika system som tydligen inte gick att synka är väl en annan sak, för jag fick vara barsk i flera olika omgångar, men de bara "oj, förlåt, vi ska rätta till detta" och så var det inte mer med det. 

Häromdagen kom det ett brev med en påminnelse på en faktura från Boozt.com. Jag har aldrig handlat något på Boozt.com i hela mitt liv så jag blev synnerligen förvånad att de tyckte att jag skulle betala runt 2500 spänn för grejer som jag inte ens visste vad det var: concealer, foundation och annat mystiskt (ja, jag fattar att det är smink, men jag tänker också: om någon nu ska kapa ens identitet så kan de väl köpa lite mer för mig realistiska saker?). Kontaktade dom och skrev ungefär på samma sätt som jag skrivit till Amazon: det här har jag inte beställt, jag har varken fått orderbekräftelse eller originalfaktura och definitivt inga varor, jag tänker inte betala, vänligen utred vad det är som har hänt, mvh, osv. Fick svar där de undrade vad jag hade för mailadress och telefonnummer. Uppgav detta, de svarade då att de inte kunde hitta mig i sitt system. Nämen det är väl inte så konstigt eftersom jag inte finns där? Ombads skicka en bild på fakturan, det gjorde jag. Sedan svarade de att det fanns en beställning på smink etc, var det den? Ja, det var det eftersom den framgick av fakturan. Påpekade ännu en gång att jag varken fått orderbekräftelse eller någon originalfaktura och inte heller några varor. De sa då att jag var tvungen att göra en polisanmälan och skicka dom ärendenummer så att de kunde ta det med sin orderavdelning. Gjorde en polisanmälan, fick prata med en jättetrevlig polis som hette Daniel. Fick ärendenummer, skickade det till Boozt.com. Jamen då hörde de av sig IGEN och ville ha "en kopia på polisrapporten för att kunna gå vidare". Vad FAN ska dom med den till? Där lär ju inte stå ett piss mer än vad jag redan sagt till dom, men visst. Får väl hoppas att polisen fortfarande skickar ut sånt per automatik när man gjort en anmälan. Man är ju så att säga inte så hemma på brottets bana eller kan gången. 

UPDATE: Fick en kopia på polisrapporten via Kivra. Har nu skickat den vidare till Boozt.com och nu får de väl för fan vara nöjda. Vill de ha något mer av mig så SVARAR JAG INTE FÖR FÖLJDERNA (p g a att det inte var jätteenkelt att bara vidarebefordra dokument från Kivra, och trilskande teknik är ju en humörsänkare av Guds nåde)

Jaha, det är alltså såna spännande grejer som händer i mitt liv just punkt nu. Annars händer det väl inte sådär jättemycket. Igår plockade jag fem liter vinbär i trädgården. Idag ska jag nog plocka krusbär, samt städa i hönshuset. Har det allmänt GÖTT skulle jag säga. Sover visserligen inte jättebra på nätterna p g a värmen, men det gör ju inget när man är ledig hela dagarna och kan ta en tupplur närhelst andan faller på. 

Jamen jo förresten, i söndags lyckades vi ju få ihop 8 av 10 från Bästa Måndagsgruppen™ för turridning på islandshäst. Vi hade rent osannolik tur med vädret för så sent som på lördagen var det 30+ grader redan tidigt på förmiddagen, men på söndagen hade det slagit om, börjat blåsa och var "bara" runt 23 grader. PERFEKT VÄDER om ni frågar mig. Vi var på ett för mig nytt ställe som hade fina hästar och fin natur, kul att prova något nytt. Och kul att träffa GÄNGET igen, om inget oförutsett inträffar så ska ju allting återgå till det normala igen från och med höstterminens start. Dvs ridning på måndagar och drop in-ridning på fredagar. Dock kommer jag att missa terminsstarten. Passade nämligen på att lägga ett par hundkurser på måndagarna nu under sommaren när det ändå inte är någon ridning, men så missade jag när terminen började så den dagen har jag avslutning på nämnda kurser. Och det kändes som att det var ett större projekt att hitta ett annat datum där 2 x 8 personer skulle kunna samtidigt än att skippa första lektionen, men men. Synd att det inte var veckan därpå, för då har vi teori. Aja, det är bara att bita i det sura äpplet.

Har fått covid-19-vaccination nummer 2 nu, det gick fort och smidigt. Lite öm i armen ett par dagar, inga andra biverkningar. Har hört så mycket skräckhistorier om folk som bara "ja, jag kände inget efter första sprutan men efter andra så fick jag 40 graders feber och var JÄTTESJUK". Men det har ju såklart ett högre berättarvärde än att bara ta sprutan och gå vidare i livet. Ja, men i alla fall, nu är det gjort, check på den.   

Trädäcket är nästan klart nu i alla fall. Bild kommer när jag orkar mecka med det. Viktigare: på lördag ska vi, om allt går som planerat, få träffa VALPARNA. Spännande! Eller så här: uppfödarna mailade och skrev att vi kunde få komma som på lördag. Jag svarade och frågade om det gick bra efter kl 14.00 och på det har de inte svarat än. Men jag antar att det går bra, annars skulle de väl ha skrivit "lördag förmiddag". GAH. Hatar när folk segar med mailsvar när man själv går som på nålar. TO BE CONTINUED såklart.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar