lördag 17 juli 2021

Fågelbarnet

Har läst Fågelbarnet av Inger Frimansson och det tycker jag att du också kan göra. Detta handlar den om:

Den vilda, svarta fågeln som bor hemma hos Justine Dalvik i huset vid Mälarens strand är inte sig lik. Och det är inte mannen hon bor med heller. Hans Peter jobbar som nattportier på Hotell Tre Rosor i Stockholm och Justine har märkt att han blivit alltmer trött och butter på senaste tiden.

Mikael Gendser sörjer fortfarande sin pappa som mystiskt försvann i den malaysiska djungeln för flera år sedan och tillsammans med sin nya flickvän Saga kommer han på en genial plan för att skaffa sig ett gott liv.

När Hans Peter försvinner spårlöst från det gamla stenhuset, den svarta fågeln blir allt sjukare och Justines plågoande från barndomen, Jill, plötsligt dyker upp i hennes liv igen inser Justine att ingenting längre är vad hon trodde. 

Jamen jag tokgillar Inger Frimanssons böcker, har inte läst alla men rätt många (av vuxenböckerna) även om det var några år sen nu. Kände direkt när jag började att jag kanske först borde ha läst-om God natt min älskade och Skuggan i vattnet, som denna är en fristående fortsättning på för det var som sagt ett bra tag sen. Fast för handlingens skull behövdes det inte, det framgick ändå vem som var vem och vad som hade hänt (också kanske lite mer av vad som hade hänt!) utan att man behövde ha läst tidigare böcker. Fantastiskt språk, fantastiska miljöskildringar, trovärdiga karaktäret, allt är superbra. Det måste väl komma en fortsättning? Den här får fem ägg av fem möjliga, stick iväg till bibblan med er nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar