fredag 23 april 2021

Uppdatering

Äntligen fredag efter en helvetesvecka på jobbet. För att tala klarspråk har jag röven full och lite till, så det ska verkligen bli gött med helg. Så här är läget just punkt nu: På den gamla goda tiden när allt var som det skulle så hade vi en R&D-avdelning där det arbetade tre utvecklingsingenjörer som bland annat jobbade med produktutveckling. Sedan skulle allting centraliseras och nu sköts all produktutveckling från vårt bolag i Däääänmäääärk. På pappret alltså. I praktiken så tycker han som är produktchef i Dääääänmääääärk att ska något tillverkas i Sverige så kan gott Sverige göra grovjobbet. Sverige är i det här fallet tydligen jag. Så hade någon tomte i säljavdelningen sålt in en produkt som inte fanns, visserligen "bara" en kostnadsoptimering av en befintlig produkt, men jobbet skulle ju ändå göras och det var bara för Moder Svea att kavla upp ärmarna och sätta igång. Lade ner, kanske inte hela men ändå en rejäl bit av min själ i att ta fram en produkt som var likvärdig men billigare, och tyckte själv jag fick till ett ganska bra resultat. Men nöjd får man ju aldrig vara, utan då hette det "ja, det är bra, men nu är det global brist på polymer A, så kan du prova att ersätta en del av polymer A med polymer B? Och kanske även testa om det funkar att ersätta både polymer A och B med polymer C?" Ytterligare en del av själen hamnade i potten för utförda arbetsinsatser, men till sist hade jag fått fram en mix som var väldigt lik referensmaterialet. Responsen var då "ja, det är bra, men nu har det brunnit på ett raffinaderi som tillverkar olja så det råder global brist på processolja 1, kan du prova att ersätta delar av den med processolja 2?". Och när chefen säger hoppa så säger man tydligen inte att man hellre vill gå hem och ligga på soffan och titta på Robinson, utan man hoppar istället högt. Av frustration. Men efter många om och men så fick jag till Den Ultimata Mixen och allting var i princip klart. 

Då. Får vi besked från en annan leverantör att de inte kan leverera den utlovade mängden av harts, så nu måste vi ställa om från denna typ av harts till en annan sort. Vilket innebär att kompatibiliteten med ovan nämnda oljor och polymerer påverkas. Jamen hurra? Är lite bitter, eftersom jag SOM SAGT inte ens jobbar med produktutveckling och detta innebär såklart att mina vanliga arbetsuppgifter blir lidande men man är ju en Duktig Flicka™ ända in i kaklet. Sa jag att det ska bli skönt med helg? 

Över till något roligare: Har fått rapport från Remus, tax på friarstråt. Han har parat! Och det var enligt uppgift "en jättefin parning" (oklart hur det definieras och är inte säker på att jag vill veta) där han hade agerat som "en riktig gentleman". Blev löjligt stolt över detta, hahaha. Han ska bli kvar där över helgen  eller tills tiken går ur löp. Sen är det bara att hålla tummarna för att det blir en liten (eller helst många) Remus Junior till sommaren. 

Bredbandet har - peppar peppar - uppfört sig normalt de två senaste dagarna. Men det är klart, ska någonting hända med det så ska det väl vara på helgen när man verkligen har tid att slappa och dumsurfa och kolla på tv. Det återstår att se. I söndags var vi så bittra och trötta att vi i ren protest, oklart mot vad, betade av några avsnitt av Matador på dvd. Det är en serie som verkligen åldrats med värdighet och som fortfarande håller. MEN jag vill ju se hur det går i Robinson, och med Snöänglar. Den senare: helvete vad bra. Fast mörk. Men bra. 

Slutligen: vart tog vårvärmen vägen? Det var ju så skönt med sol och 15-16 grader grader varmt förra helgen och i början av veckan, men nu bara: 6-7 grader och ihållande snålblåst så att det känns som att vargavintern står i farstun och ville in. Att man aldrig kan få vara nöjd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar