måndag 12 april 2021

Hot news

Remus, tax med rätt att döda, fick ett såkallat skamligt förslag för ett tag sen. Hildings uppfödare mailade och frågade om de fick låna honom och låta para en av sina tikar. Remus - som kommer från en annan uppfödare eller vad man nu ska kalla det för de har bara fött upp en kull och det blev bara två valpar av det, så "kennel" låter ju storslaget -  råkar nämligen vara halvbror med Hildings mamma, och de var lite intresserade av den linjen. Jag blev ju minst sagt ELD OCH LÅGOR över detta och min mans lite lama "vi kan väl inte ha FYRA hundar..."-invändning lade jag mot mina principer* in ett veto mot (för självklart tänkte jag ju deala till mig en liten Remus JR). Sen hörde jag inget mer. Detta var typ förra sommaren och sen dess har de haft en kull valpar och jag tänkte att nähä, de ångrade sig kanske då.

MEN NU HAR DE HÖRT AV SIG IGEN! och har en löptik på gång. Så nu någon gång de närmaste dagarna ska mattes lilla prins få åka iväg på en taxversion av Paradise Hotel. Eller nåt. Nä, men de ska få bekanta sig lite med varandra innan höglöpet drar igång. Fint ändå att det inte bara är pang på. 
Så himla spännande detta! Hoppas nu på 1. att det blir (helst många) valpar och 2. minst en hane som 3. blir MIN. 

Det här är locket till en kartong som min man hade använt när han flyttade kycklingarna till uteburen. Fanns säkert någon liten doftmolekyl av detta kvar och Remus är inte blyg för att slakta emballage om man säger så. Sen blev det ett jädrans liv när han inte kom loss utan fick skrida omkring med locket på sig som en slags klädnad. Ovärdigt. 


* Mina principer i det här fallet är att om man skaffar någon form av levande varelser tillsammans med någon annan så ska man vara överens, ingen ska behöva "tjata sig till" eller "ge med sig". Har en hårresande berättelse från en i min relativa närhet som övertalade sin man att de skulle skaffa ett barn (han hade barn sedan tidigare, men inte hon) och det hotades och gjordes slut och blevs ihop och sen tyckte han på riktigt att "nu har du ju fått ett barn, då kan jag väl få köpa en Ferrari". INTE OK. 

3 kommentarer:

  1. JAAA, gulliga valpbilder! Men varför inte en hona? Da kan du ju skaffa egna valpar sa smaningom.

    Min kompis som har en tax har ocksa en dotter, som nu skaffat hund. Fick bild pa en korsning bichon frise/chihuahua, en liten gullig dörrmatta.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill inte ha en tik p g a att det ett jäveljobb att ha dom ihop med hanar om man inte vill att det ska bli valpar varje gång de löper. Och jag känner att jag a. inte är SÅ intresserad av avelsarbete att jag skulle vilja hålla på med det, plus att b. risken finns att jag inte skulle vilja göra av med en enda valp, alternativt c. att jag skulle terrorisera alla eventuella valpköpare genom att kontakta dom i tid och otid och eventuellt också åka hem till dom och kolla så att valparna hade det bra. Haha.

      Radera
  2. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
    (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
    behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig'

    SvaraRadera