tisdag 27 oktober 2020

Allt som var mitt

 Har läst Allt som var mitt av Cissi Wallin. Jag vet inte om det har undgått någon vad denna bok handlar om, men det är i alla fall det här: 

Cissi Wallins instagraminlägg 2017, då hon namngav en känd medieprofil som våldtagit henne, satte igång metoo i Sverige på allvar. Efter det har Cissi hyllats och hotats. Detta är självbiografin som hennes motståndare har försökt stoppa. Hela den smärtsamma bakgrunden till historien om ett övergrepp. Wallin riskerar att hamna i fängelse för att låta dig läsa den. Men alternativet kändes värre.

Jag följer Cissi på Instagram så jag har ju så att säga hängt med i hela den här karusellen och visst är det för djävligt: hon blir drogad och våldtagen och det åtalet blir nedlagt trots att det finns många som kan vittna om den här mediapersonens förhållningssätt till kvinnor, och hon blir istället åtalad för förtal och plötsligt är det synd om gärningsmannen istället. Sorgligt att världen inte kommit längre än så. Boken som sådan är viktig. Det är alltid svårt att betygssätta sådant som är based on a true story men eftersom jag är en fri ande så behöver jag inte göra det om jag inte vill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar