torsdag 13 augusti 2020

Statusuppdatering

Nu har jag jobbat ett par dagar och plötsligt känns semestern väldigt avlägsen, det är som att man aldrig har varit ledig. Tur det snart är helg, hehe. Har ändå inte direkt behövt jobba ihjäl mig för när jag kom tillbaks fick jag börja med att boka om en massa möten eftersom en person som skulle ha varit med där hade tagit ledigt ett par veckor lite hux flux sådär. Hen skulle egentligen inte ha varit ledig förrän senare i höst men pallade tydligen ej vänta så länge. Det ställde ju till det lite i min kalender, för mycket av det som skulle ha gjorts nu de kommande veckorna får istället tryckas in längre fram. Och kalendern längre fram var inte direkt tom om man säger så och det var inte heller så enkelt att man bara kunde göra det som skulle göras då nu istället. Så om ett par veckor kommer det att börja en ytterst knölig och jobbig period, men det får väl lösa sig då. Nu är det istället rätt lugnt. Hade väl föredragit att ha lite lagom att göra hela tiden istället för först nästan ingenting och sedan helvetesmycket på en gång, men det är ju tydligen inte alltid man får som man vill.

I alla fall: Vad händer? Förstår att alla ligger sömnlösa och undrar hur det har gått med upplösningen av det stora dammsugardramat? Jo, men det har gått bra. Eller, jag har ju i och för sig ännu inte fått det extra batteri som jag blivit utlovad som kompensation, men den som väntar på något gott väntar kanske på Elgigantens kundtjänst, vem vet? Är i alla fall helnöjd med min nya Dyson V11 ABSOLUTE EXTRA ALLT, eller vad den nu heter. Så himla smidigt att bara ge hallgolvet en avsugning efter att hundarna varit ute sista gången på kvällen, och så tassar man upp lite till känslan av nystädat varje dag utan att egentligen ha behövt anstränga sig nämnvärt för att det ska bli så. Det gör otroligt mycket i alla fall för mitt humör eftersom det sjunker som en gråsten när jag möts av stök och smuts. Är ej på något sätt pedant, men lite ordning vill man ju ändå ha. 

Hur går det med mitt knä då? JODÅ! Är så himla nöjd med utvecklingen. Hittade ett inlägg från i juni där jag inte var det, nöjd alltså. Då hade det gått fyra veckor av rehab-perioden. Nu har det väl gått 12 veckor tror jag och jag är om inte i skick som ny så i alla fall hyfsat som förr. Har egentligen inga problem i vardagen längre, enda gången det gör ont är om jag lägger all kroppsvikt på höger knä, typ står på ett ben och gör knäböj. Och den lilla stunden som det gör ont kan man ju stå ut med. Annars kan jag gå, cykla, rida i princip helt obehindrat. Är fortfarande lite svagare i högerbenet, men inte så att det direkt märks annat än när jag tränar. Min rehab går till 90 % ut på att göra saker stående på ett ben i taget så det är väl därför. Är hur som helst väldigt nöjd med utvecklingen. Nästa vecka är det preliminärt avslutning på min rehab-gruppträning, eller jag och min artros-PT ska väl utvärdera resultatet och sen får väl hon bestämma om jag ska fortsätta på egen hand eller hur det ska bli.

JODÅSÅATT. Annars är det bra med höns, hundar och vaktlar. Vaktlarna sprutar ur sig ägg som om det inte fanns någon morgondag och jag vet inte hur många vakteläggsbaserade pannkaks- och sockerkakssmeter jag har vispat ihop denna sommar. Vi har ju en ny generation på tillväxt som snart kommer att bli könsmogna, det är Batman och hans damers avkommor. Så fort vi har sorterat ut tupparna ska vi göra om grupperna så att Batman får de nya hönor som kom ur köpe-äggen tidigare i år, och nya tuppen Anders får överta Batmans fruar. I nuläget går han, Anders alltså, och sätter på sina syrror, det är ju inte så coolt. Sen får de nya hönorna från tillväxtgruppen, om det blir några alltså men det är 10 stycken så NÅGRA måste det väl ändå bli, gå med sina mammor. Tre av dom är ju urgamla så jag räknar inte med att de lever till nästa år. 

Hönsen växer och frodas. Smålandshönan Astrid är omkring 20 veckor och borde snart börja göra rätt för sig. Plymouth Rock-kycklingarna är tuppar. Det var ju så att jag beställde 7 ägg av en person, men hon fick inte ihop 7 stycken så därför fick jag enligt uppgift fem Plymouth Rock, ett Silverudds Blå och ett Ayman Cemani (det sista tyvärr obefruktat). Fast sen visade det sig att hon (eller snarare hennes barn) blandat ihop äggen. Två Plymouth Rock blev det, och båda är tuppar och kommer att hamna i grytan så fort de börjar gala. De är omkring fyra månader nu så det lär väl hända inom kort. De andra två (den femte var ju kycklingen Gullfiber, som definitivt var en tupp och som vi slaktade tidigt p g a att han var så himla tuppig och liksom aggressiv mot Astrid när vi släppte ihop dom) är svarta, en skulle kunna vara svart Silverudds Blå men den andra som jag kallar för Ugglan är nog någon blandras för hen har så lustig befjädring runt huvudet. Blyg är hen också och vill inte vara med på bild, men håll ut så kommer det. De svarta är FÖRHOPPNINGSVIS hönor, de har i alla fall inte börjat utveckla kam och slör än till skillnad från Plymouth Rock-bröderna. Blommehönsen och Kim Wall är rätt sura på de små och kör bort dom så fort de kommer för nära, men hönsgården är ju stor så de kommer alltid undan. Har fixat extra sittpinnar så att de unga ska kunna sova utan att behöva få sig ett tjuvnyp och det funkar bra. Alla går numera sedan länge också in själva på kvällarna, det är skönt. Hoppas bara att de unga hönorna fattar var äggen ska läggas när det blir tid, så man slipper kräla in under buskar och snår för att plocka ägg. Sånt kan man ju aldrig veta. 

Med hundarna har detta hänt: Tage har gått och blivit viltspårchampion nu i sommar. Är mycket nöjd med detta eftersom det verkligen inte har varit a walk in the park att spåra med honom. Han har cirka tusen sidoprojekt och är extremt svårläst. 
Remus har fått ett skamligt förslag om att bli pappa. Hoppas det blir verklighet. Obs, seriösa uppfödare, jag blir visserligen alldeles pirrig av tanken på en liten Remus junior men för det ska det ju inte vara någon buskavel utan ordning och reda. Ja, men det var väl i stort sett allt som hänt sen sist. Twittelidoo (som Kikki Danielsson brukade skriva på Twitter och VARFÖR VET JAG ENS DETTA?)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar