torsdag 20 augusti 2020

Där kräftorna sjunger

Har läst Där kräftorna sjunger av Delia Owens, en bok som cirka hela Sverige verkar ha läst nu i sommar. Den handlar om det här:

En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

Jag tyckte den här boken var lite sisådär. Den var bra skriven, fina naturskildringar men lite väl Grottbjörnens Folk-ig. Känns ju mer sannolikt att Kya skulle växa upp och bli tandlös, åldrad i förtid, outbildad och fattig, men istället blir hon högutbildad, skitsnygg och rik i princip utan att ens ha satt sin fot någon annanstans än i denna våtmark. SKULLE INTE TRO DET, VA? Sen var det väl rätt spännande med mordet, men upplösningen kändes alldeles för sockersöt och tillrättalagd. NJA. Den här boken får tre rätt små fiskmåsar av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar