måndag 31 augusti 2020

All work and no fun

BUÄÄÄH. Jag hade gjort en jättebra jobbplan för att slippa jobba röven av mig i september. Denna förnämliga Plan startade samma dag som jag kom tillbaks från semestern och om man jobbade enligt planen så skulle det visserligen vara fullt upp men ändå görbart de kommande sju veckorna. Planen sprack sedan per omgående p g a en såkallad "kollega" (är för närvarande ej så kontant med hen och önskar det vore annorlunda men TYVÄRR är jag hänvisad till att samarbeta med denna person som varken är lagspelare eller ledare utan bara allmänt KASS på rätt mycket men som har slickat röv uppåt och därför uppenbarligen kan göra lite som hen vill) som tidigare aviserat att hen inte tänkte ta semester förrän senare i höst, vilket jag räknade med när jag gjorde min förnämliga Plan, plötsligt tog semester ändå. Utan att ha förankrat det någonstans utom möjligtvis via tidigare nämnda rövslickning uppåt dårå, men ingen här visste något förrän typ dagen innan. Och "kollegan" har tydligen ingen känsla för att hen (tyvärr) ingår i ett sammanhang och att det fanns möten som involverade hen inplanerade. Tycker att det är rimligt att man kollar av sånt innan man bara uteblir, föreslår nya mötesdatum eller liknande, men det är tydligen en helt omodern tanke. 

Så där blev en fasförskjutning av Planen på två veckor vilket gjorde att marginalen till deadline krympte med motsvarande tid. Sedan blev hen förkyld och då håller man sig ju som bekant hemma. Säger absolut inget om det, hade det bara varit sjukdom så hade det fixat sig, men tillsammans med den här oplanerade semester försvann tre veckor av de sju som Planen omfattade, vilket innebär att Planen har gått från att vara mästerlig till ett stort kaos där ingenting är klart. Ergo, kommer att få jobba röven av mig de kommande veckorna. Vilket innebär: varje ledig stund. Ta med datorn hem varje dag och smacka igång den det första jag gör när jag kommer innanför dörren och sen sitta tills det är läggdags eller dags att ge sig iväg någonstans. Nu i september ser det ut så här: Ridning på måndagar, hundkurs med Tage på tisdagar, valp- och allmänlydnadskurser som jag håller i på torsdagar, ridning på fredagar och hundkurs med Tage på lördagar. Nu är den nya Planen: klämma in lite mer jobb innan ridning och hundkurs på måndagar och tisdagar (för de börjar inte förrän 19.30 respektive 18.30 så där hinner jag ju beta av ett och annat), jobba aslänge på onsdagar (som är min "lediga kväll" bortsett från nästa vecka då jag har ett åtagande), samt att jobba på söndagarna (som är min "lediga dag" bortsett från söndag nästa vecka då jag har ett annat åtagande så då får jag väl jobba på lördag eftermiddag istället).

BUÄÄÄÄH var ordet. Är det någon som vill ha mitt liv? Det är gratis de kommande tre veckorna. Sen ska jag lägga mig i fosterställning och håva in övertidsersättningen och sen vill jag kanske ha det tillbaka igen. Over & out från en livegen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar